Ο «Big Brother» φροντίζει κάθε εβδομάδα να κάνει εκπλήξεις στους συγκατοίκους του σπιτιού. Ωστόσο κανείς τους δεν περίμενε την έκπληξη που τους έκανε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του live επεισοδίου.

Συγκεκριμένα, οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση καθισμένοι στο σαλόνι του σπιτιού περίμεναν με αγωνία να ακούσουν ποιος έχει συγκεντρώσει τις λιγότερες θετικές ψήφους και θα δει την πόρτα της εξόδου.

Άννα Μαρία Ψυχαράκη, Ραμόνα Ραμοροσάνου και Χρήστος Βαρουξής με εμφανές το άγχος στα πρόσωπα τους περίμεναν την ανακοίνωση του Χάρη Βαρθακούρη.

Ωστόσο, ο Μεγάλος Αδερφός έκανε την ανατροπή και όπως τους ενημέρωσε ο παρουσιαστής «Δεν θα αποφασίσει το κοινό αλλά θα αποφασίσει ο Big Brother». Η φράση αυτή του Χάρη Βαρθακούρη ενόχλησε την Άννα Μαρία Ψυχαράκη η οποία συνέχεια διέκοπτε τον παρουσιαστή λέγοντας του πως δεν δέχεται την συγκεκριμένη απόφαση. Οι συνεχείς παρεμβάσεις της Άννας Μαρίας Ψυχαράκη ενόχλησαν τον Χάρη Βαρθακούρη ο οποίος της έκανε παρατήρηση.

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής ενημέρωσε πως δεν ο Big Brother αποφάσισε να μην αποχωρήσει κανείς από το σπίτι αυτήν την εβδομάδα και έδωσε το λόγο στους υποψηφίους προς αποχώρηση να πουν δυο λόγια και να μοιραστούν με το κοινό τα συναισθήματα τους.

«Είναι μια ωραία κίνηση για όλους και ίσως μας δίνει και λίγο παραπάνω χρόνο να δείξουμε ο κάθε ένας λίγα περισσότερα πράγματα» ανέφερε η Ραμόνα Ραμοροσάνου. «Ο Big Brother μας έδωσε το ευχάριστο» είπε ο Χρήστος Βαρουξής.

Όταν όμως ήρθε η σειρά της Άννας Μαρίας είπε: «Θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο έγινε αυτή η ανατροπή. Περίμενα πώς και πώς να έρθει αυτή η στιγμή γιατί είχα κάνει ένα γκάλοπ με τον εαυτό μου» είπε η παίκτρια και προκάλεσε την «παρέμβαση» του Μεγάλου Αδερφού ο οποίος της είπε: «Άννα Μαρία, τους κανόνες τους ορίζω εγώ και μόνο εγώ».

«Είναι μια καλή και γενναιόδωρη πράξη» σχολίασε η Άννα Μαρία εκφράζοντας όμως ξανά την αντίθεση της στην απόφαση της παραγωγής. «Το σπίτι μου κάθε μέρα που περνάει είναι γεμάτο εκπλήξεις. Το γνωρίζατε και τώρα το διαπιστώνετε άλλη μια φορά. Ο δρόμος προς το έπαθλο δεν είναι εύκολος. Τους κανόνες τους βάζω εγώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Big Brother στην παίκτρια.