Για την επαγγελματική της πορεία μίλησε η Κατερίνα Ζαρίφη καλεσμένη στην εκπομπή του Open «Καλοκαίρι #not».

Κατερίνα Ζαρίφη και Γρηγόρης Γκουντάρας θυμήθηκαν τη εποχή που συνεργαζόντουσαν με την Ελένη Μενεγάκη, αλλά και όταν η δημοσιογράφος αποφάσισε να αποχωρήσει προκειμένου να παρουσιάσει μαζί με τον Νίκο Μουτσινά τον «Πρωινό Καφέ».

Λίγο πριν απαντήσει η Κατερίνα Ζαρίφη στην ερώτηση που δέχθηκε για εκείνη την περίοδο, ο Γρηγόρης Γκουντάρας θυμήθηκε: «Θυμάμαι που έφυγες τότε από την εκπομπή, μεγάλη στεναχώρια.

Έρχεται η Μενεγάκη και μου λέει: “Δυστυχώς πρέπει να πάρεις το ρόλο της Κατερίνας”. Δηλαδή να φτιάχνουμε το κλίμα για να περνάμε καλά γιατί η Κατερίνα ήταν αυτό. Έμπαινε στην εκπομπή και ήταν ισοπεδωτική. Μου έκανε εντύπωση που δεν πήγε καλά η εκπομπή εκείνη και ήταν πολύ τίμιο αυτό που είπες ότι έφταιγες εσύ».

Τότε η Κατερίνα Ζαρίφη αποκρίθηκε: «Φυσικά και έφταιγα εγώ. Είχαμε μάθει ως παιδιά της Ελένης. Όταν πας να κάνεις κάτι μόνος σου, δεν περιμένεις να φας τόσο ξύλο ομαδικώς. Τότε εγώ επηρεάστηκα πάρα πολύ γιατί εμείς όπου πάμε θέλουμε να έχουμε μια αποδοχή.

Έχω διαβάσει πολλά πράγματα, πήγαινα στον καθρέφτη κι έλεγα Παναγιά μου είμαι το τέρας της Αποκαλύψεως; Υπήρχαν κανάλια τότε, που εννοείται όταν κάνεις 7 ώρες πρόγραμμα θα κάνεις μεσημεριανό και κουτσομπλίστικο, αλλά θυμάμαι σε μία φωτογραφία να με βρίζουν επί μία ώρα. Το να μου πεις κάτι για το σχήμα του άλλου, το χρώμα του, δεν κρίνει την αξία. Λένε α δεν θα τα πει καλά αυτή η κοπέλα έχει μικρό στήθος ή είναι ατάλαντη φαίνεται γιατί έχει μεγάλο πισινό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φυσικά και θα ακούσεις και θα πει κάποιος γιατί είσαι έτσι και δεν είμαστε αποδεκτοί σε όλους αλλά κρίνε με για αυτά που λέω. Τότε με τον Νίκο την πρώτη εβδομάδα κάναμε 50% κι είδα τα νούμερα κι είπα εντάξει, δεν αργεί και να στην βαρέσει. Μετά το κανάλι ήθελε αυτό που είμαστε εμείς αλλά παράλληλα και κάτι ξανθό με μπλε μάτια».