Άνθρωποι που ζουν στην Παιανία, απλοί επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι της Φλωρεντίας Σαλαμίνας, μέρος όπου ο πατέρας Ποιμένας διατηρούσε εκκλησάκι προτού μετακομίσει στη μονή της Παιανίας, κάνουν λόγο για Αγίες Τράπεζες-καταψύκτες, εικόνες που δακρύζουν, χλιδάτα μοναστήρια με πισίνα που είχε στα σχέδιά του, ακόμη και για κατάρες σε ανθρώπους στους οποίους χρωστούσε χρήματα, αναφέρει η Espresso.

Τo newsbeast.gr επικοινώνησε για δεύτερη ημέρα με τον πατέρα Ποιμένα ο οποίος αρνήθηκε και πάλι να δώσει την απάντησή σου σε όσα του προσάπτουν.

Στο νέο δημοσίευμά της, η Espresso αναφέρει ότι μυστήριο καλύπτει το τεράστιο οστό που είχε βγάλει κάποιο διάστημα για προσκύνημα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο ενδεχομένως προερχόταν από κάποιο ζώο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η επίσημη τοποθέτηση του ίδιου.

Όσοι έχουν επισκεφθεί τη μονή Μυρελαίου μιλούν για την απόλυτη χαλαρότητα, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Πέτρος και η Αλέκα, ένα νεαρό ζευγάρι, καταθέτουν τη δική τους εμπειρία στην Espresso. «Πήγαμε από περιέργεια να δούμε τι γίνεται εκεί και πέσαμε πάνω σε κάποιους μοναχούς που κρατούσαν laptop στα χέρια κι έβλεπαν βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου. Επίσης, ως Αγία Τράπεζα χρησιμοποιούσαν έναν καταψύκτη, τον οποίο είχαν καλύψει με ένα τραπεζομάντηλο», αναφέρουν στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας οι δύο νέοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται, κάτοικοι από τη Σαλαμίνα, οι οποίοι τον είχαν γνωρίσει πριν από περίπου είκοσι χρόνια στο νησί τους, περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τον τρόπο που αντιμετώπιζε το λειτούργημα του ιερωμένου και τους χειρισμούς του προς τους πιστούς.

«Τον θυμάμαι σε ένα εκκλησάκι, στην τοποθεσία Φλωρεντία της Σαλαμίνας, όπου κορόιδευε τους πιστούς με τα δήθεν θαύματα, τα οποία έκανε μια εικόνα που -υποτίθεται- ότι δάκρυζε», λέει ο κ. Βαγγέλης. «Δεν θα ξεχάσω ότι μας αποκάλυπτε διάφορα από αυτά που έλεγαν οι γυναίκες της περιοχής, τις οποίες εξομολογούσε, ενώ κάποιες τις έπαιρνε τηλέφωνο και τις ρωτούσε μπροστά μας, για να ακούμε τα προσωπικά τους. Τότε το όνειρό του ήταν να φτιάξει ένα μοναστήρι στη Χαλκίδα με πισίνα για να κολυμπάνε οι φίλοι του», τονίζει ο κ. Βαγγέλης.