Δεν πιστεύουν τίποτα από αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον παπά Ποιμένα η Έφη Θώδη και η Μαίρη Χρονοπούλου.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με την τραγουδίστρια και τη γνωστή ηθοποιό, οι οποίες αποκάλυψαν πώς γνώρισαν τον παπά που σάρωσε τα μηχανάκια της AGB με την εμφάνισή του στο «Κάτι Ψήνεται».

Η Έφη Θώδη είναι αρνητική στα δημοσιεύματα επειδή πιστεύει ότι κάποιοι γράφουν ψέματα για να τον συκοφαντήσουν ενώ η Μαίρη Χρονοπούλου τονίζει ότι δεν είναι πνευματικός της αλλά λέει ότι είναι γείτονες και φίλοι.

Ακολουθούν τα όσα είπε η τραγουδίστρια…

-Γνωρίζετε τον πατέρα Ποιμένα χρόνια. Ποια είναι η άποψή σας για εκείνον;
«Η άποψή μου είναι ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Τον γνώρισα, τον ξέρω τόσα χρόνια και μου φαίνεται πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Τον ξέρω περίπου τέσσερα χρόνια».

-Πώς έγινε η γνωριμία σας;
«Ήρθε και με βρήκε σε ένα πανηγύρι. Εκεί μου μίλησε. Όμως, τα χωριά μας είναι πολύ κοντά».

-Από τη γνωριμία εκείνη έγινε πνευματικός σας;
«Έγινε φίλος μου. Όσα χρόνια τον ξέρω, δεν έχω δει κάτι κακό σε αυτόν. Δεν μου έχει κάνει κακό ο άνθρωπος. Ούτε λεφτά μου πήρε, ούτε μου ζήτησε ποτέ λεφτά».

-Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την εμφάνισή του στο «Κάτι Ψήνεται» τον χαρακτηρίζουν «ψευτοπαπά» και όχι μόνο…

«Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας και γιατί το κάνουν αυτό. Εγώ πιστεύω πάντως ότι το κάνουν επειδή ο κόσμος τον αγάπησε και γι’ αυτό μερικοί βγαίνουν και τον κατηγορούν. Ο Ποιμένας για την ιστορία με τον μητροπολίτη μου έχει πει ότι έχουν πάει στα δικαστήρια. Δεν ασχολούμαι όμως και ούτε μου πέφτει λόγος για το συγκεκριμένο θέμα».

-Εσείς, μετά τα δημοσιεύματα, έχετε επικοινωνήσει μαζί του;
«Κάθε μέρα επικοινωνώ μαζί του. Είναι πάρα πολύ στεναχωρημένος. Στεναχωριέται γιατί τον κατηγορούν. Του λέω “μην στεναχωριέσαι, μπόρα είναι και θα περάσει. Όλους τους παπάδες τους κατηγορούν. Δεν είσαι ο μοναδικός”. Αυτό συμβαίνει πάντοτε. Μερικοί επιτήδειοι ξέρουν μόνο να κατηγορούν».

-Εσείς, πάντως, παρά τα αρνητικά δημοσιεύματα, δεν αλλάζετε την άποψή σας. Σωστά;
«Δεν αλλάζω την άποψή μου γιατί ξέρω τι συμβαίνει στη δημοσιογραφία. Ένα παράδειγμα είναι αυτά που πέρασα κι εγώ. Αυτά που έγραφαν για μένα και ήταν όλα ψέματα. Με συκοφαντούσαν ορισμένοι επειδή πούλαγα. Το ίδιο κάνουν και με τον πατέρα Ποιμένα και γι’ αυτό δεν πιστεύω τίποτα».

Τι είπε η Μαίρη Χρονοπούλου…

-Είναι πνευματικός σας ο πατέρας Ποιμένας;
«Δεν είναι πνευματικός μου. Εγώ δεν εξομολογούμαι ποτέ. Είναι γείτονάς μου. Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Τον γνωρίζω δέκα χρόνια. Γράφουν ό,τι θέλουν. Με τον Ποιμένα γνωριστήκαμε και είναι ένας άνθρωπος που με βοηθάει όποτε χρειαστώ κάτι. Ποτέ δεν με εκμεταλλεύτηκε».