Απειλείται άραγε ο γίγαντας του streaming, πριν καν χάσει ακόμα μερικές από τις δημοφιλέστερες σειρές του, όπως τα «Friends» και το «The Office»;

Το Netflix εκτιμούσε πως στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 θα μάζευε άλλα 5 εκατομμύρια συνδρομητές, μόνο που το πραγματικό νούμερο δεν κυμάνθηκε καν εκεί κοντά. Το Netflix συγκέντρωσε μόλις 2,7 εκατ. νέους πελάτες.

Κι ενώ το νούμερο θα ήταν ικανοποιητικό για τα περισσότερα κανάλια που προσπαθούν να τα βάλουν με τον γίγαντα, για το Netflix και τον γενικό διευθυντή του, Reed Hastings, τα πράγματα είναι κομματάκι διαφορετικά. Αυτοί πρέπει βλέπετε να προσθέτουν εκατομμύρια συνδρομητές κάθε τρίμηνο για να κρατούν τη Wall Street ικανοποιημένη.

Στο φως των 2,7 εκατ. πελατών, η Wall Street υποτίμησε τη μετοχή του Netflix κατά 10%. Τα πράγματα θα γίνουν σαφώς δυσκολότερα για το αγαπημένο κανάλι στα προσεχή χρόνια, καθώς οι streaming υπηρεσίες της Disney και της WarnerMedia έρχονται από στιγμή σε στιγμή να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Για το Netflix πάντως τα κακά στατιστικά του δεύτερου τριμήνου είναι απλώς κακά στατιστικά του δεύτερου τριμήνου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Hastings, που δεν περιμένει αντίστοιχα χαμηλές επιδόσεις και στο τρίτο. Πόσους συνδρομητές πιστεύει το Netflix πως θα προσθέσει στο τρίτο τρίμηνο; Όχι λιγότερους από 7 εκατομμύρια!

Και έχει τη νέα σεζόν του «Stranger Things» αλλά και μια σειρά από πολυαναμενόμενες ταινίες, όπως του Μάρτιν Σκορσέζε, για να ξελογιάζει το παγκόσμιο κοινό.

Το Netflix έχει αυτή τη στιγμή 151 εκατ. συνδρομητές…