Τηλεοπτικό κανάλι θέλει «να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν»

Θα είναι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα


MEDIA
19:28
17/01/2019
Τηλεοπτικό κανάλι θέλει «να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν»
2
loading

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στο Λονδίνο, το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο δεσμεύεται να μεταδίδει κρυμμένες ιστορίες για τις οποίες αδιαφορούν τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IOHR) ανέφερε ότι το διαδικτυακό του κανάλι θα μεταδίδει στο τηλεοπτικό κοινό περισσότερων από 20 χωρών της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο των οποίων η φωνή δεν μπορεί να ακουστεί και φαίνεται ότι (η κατάσταση) πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», δήλωσε η διευθύντρια του IOHR, Βάλερι Πέι, στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

«Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα κανάλια, αλλά μέχρι στιγμής ούτε ένα δεν είναι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουμε να το φέρουμε μέσα στα σπίτια των ανθρώπων», επισήμανε στη συνέχεια η Πέι, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στα θέματα που θα καλύπτει περιλαμβάνονται το προσφυγικό, η ελευθεροτυπία, οι φυλακίσεις δημοσιογράφων, ο εξτρεμισμός, τα δικαιώματα των γυναικών, ζητήματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και το αίτημα των απάτριδων σε όλο τον κόσμο.

«Ζούμε σε έναν κόσμο με ειδήσεις σε 24ωρη βάση και συχνά χάνονται θέματα και βλέπουμε να παραγκωνίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε η Πέι. Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να αντιληφθούμε το νόημα ώστε οι άνθρωποι να ασχοληθούν, μακάρι, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υπάρξει αλλαγή».

Τα προγράμματα αυτού του καναλιού περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κίνα 30 χρόνια μετά την αιματηρή καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην Πλατεία Τιενανμέν, τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στις γυναίκες, τις επιπτώσεις του Brexit στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Η Γιάλντα Χακίμ, μια παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του BBC, δήλωσε ότι το κανάλι στοχεύει «να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν» και να «κάνει ελκυστικά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τα προγράμματα θα μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας netgem.tv, ενώ στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμα και μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό. Θα μεταδίδονται στην αγγλική γλώσσα, αλλά το IOHR ευελπιστεί ότι μελλοντικά θα μεταδίδονται και σε άλλες γλώσσες…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Άσε ρε

    Το θέμα είναι και πολιτικό. Διάφοροι πολιτικάντηδες, χωρίς πολιτικό σχέδιο, τρίβουν τα χέρια τους όταν κατηγορούν αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι ψήφοι από νοικοκυραίους.
    Η ΧΑ εκτός από αντιρατσιστικές βλακείες, δεν έχει δηλώσει κάτι της προκοπης

  2. avatar Σάκης Σ.

    Το κόβω για πολιτικοποιημένο κανάλι.Θα έχει ρεπορτάζ από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία; Ή εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα κοινωνικών ομάδων;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει