Ευθύς και καυστικός, ο Γιάννης Μπέζος απαντά σε «ράδιο αρβύλες» που αφορούν τη σειρά και το κασέ του και παίρνει θέση στις κατηγορίες περί κλοπής του «Καφέ της Χαράς». Μιλώντας στο περιοδικό «TV Έθνος» δηλώνει ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι για εκείνον η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσε να έχει.

Ο ήρωας που παίζεις φέτος διαφέρει εντελώς απ’ ό,τι είχες παίξει ως τώρα στην TV. Aυτός ο στρυφνός γιατρός αποτελεί «στοίχημα», έτσι;

Hθελα να δώσω μια άλλη εικόνα, η οποία «πατάει» πάνω μεν στο ξένο concept της σειράς -η «Κλινική περίπτωση» βασίζεται στο «Doctor Martin» του BBC- με δικές μου όμως «πινελιές» και «χρώματα». Ήθελα να παίξω κάτι εντελώς κόντρα σε όσα έχω παίξει, με δελέασε πολύ ο ρόλος.

Το κοινό σε ακολουθεί πιστά -απ’ τον Γιάννη των Απαράδεκτων στον Δόγγανο, το Aκρως Οικογενειακόν μέχρι το Ευτυχισμένοι Μαζί. Πόσο μεγάλη ανταμοιβή είναι αυτή;

Μεγάλη ανταμοιβή -η μεγαλύτερη! Η εμπιστοσύνη που μου ‘χει δείξει ο κόσμος με γεμίζει με χαρά αλλά και με ευθύνη φυσικά, γι’ αυτό και κάθε φορά δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να τον ανταμείψω για τον τρόπο που αγκαλιάζει τις σειρές μου. Είναι μια σχέση που πατάει σε γερά θεμέλια και που κρατάει χρόνια!

Με την ευκαιρία του ότι αναφέρεσαι σε ανταμοιβή θέλω να μου απαντήσεις στις φήμες που κυκλοφορούν ότι έριξες στα τάρταρα το υψηλό σου κασέ. Είναι αρβύλα;

Κανονικότατη! Μου ζητήθηκε μια μείωση στο κασέ μου, αλλά ήταν της τάξης του 10% και καμιά σχέση δεν έχει με τα… τάρταρα που λένε. Οι καιροί είναι δύσκολοι, μου ζητήθηκε να «πέσω» λίγο στα χρήματά μου και θεώρησα υποχρέωσή μου να το κάνω. Δεν εθελοτυφλώ, ξέρω τι συμβαίνει γύρω μας και γι’ αυτό προσαρμόστηκα και εγώ.

Κάτι άλλο που έγινε πρωτοσέλιδο είναι ότι αυτή είναι η τελευταία τηλεοτική δουλειά σου. Ισχύει;

Ποτέ δεν δήλωσα κάτι τέτοιο! Είπα ότι μετά την «Κλινική περίπτωση», θα κάνω πια δουλειές πιο μικρές, χωρίς να ‘χω όλη την ευθύνη τους -γιατί έως τώρα δεν έπαιζα μόνο, είχα γενική επιμέλεια σε όλα. Επειτα από 20 χρόνια που κάνω τηλεόραση, θέλω να το μετριάσω αυτό. Χρωστώ πολλά στην τηλεόραση για να της γυρίσω την πλάτη μου -δεν …φτύνω εκεί που τρώω, ούτε και σνομπάρω το μέσον το οποίο μου προσφέρει χρόνια τώρα καλά λεφτά κι όχι μόνο!

Κάνετε, λένε, αντιγραφή του «Καφέ της Χαράς» επειδή και η δική σας ιστορία εκτυλίσσεται στην επαρχία -άσε που ο δικός τους φούρνος είναι ο φούρνος που παίζει και στη σειρά σας…

Η σειρά μας βασίζεται στη σειρά του BBC «Doctor Martin» και σε μια ισπανική βερσιόν της. Λες αυτές να αντέγραψαν το «Καφέ της Χαράς»; Το ότι η σειρά εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη, είναι το μόνο κοινό που έχει η δουλειά μας με το «Καφέ»… Αλλά δεν θα μπω σε διαδικασίες τέτοιες, δεν με αφορούσαν ποτέ και με αφορούν και τώρα.Εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να αρέσει η σειρά.