Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν δικαστική έρευνα εναντίον του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogan Media Group για «τρομοκρατική προπαγάνδα», μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η εταιρεία Dogan Media ανήκει στον τουρκικό όμιλο εταιρειών Dogan Holding και εκδίδει την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet.

Τα γραφεία της Hurriyet δέχτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες επίθεση από φιλοκυβερνητικές ομάδες που κατηγορούν την εφημερίδα ότι υποστηρίζει το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία εις βάρος του ομίλου Dogan που κατέθεσε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε την δημοσίευση φωτογραφιών νεκρών Τούρκων στρατιωτών χωρίς την απαραίτητη επεξεργασία καθώς και μίας συνέντευξης με πρόσωπο το οποίο στη συνέχεια εντάχθηκε στο PKK.

Κανένας δεν βρέθηκε να σχολιάσει την είδηση από τον όμιλο Dogan.

Αυτού του είδους οι κινήσεις απέναντι στην όποια κριτική στην κυβέρνηση αλλά και οι συχνές αντιδικίες του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τα μέσα ενημέρωσης, έχουν τοποθετήσει αυτή την χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης για τον σεβασμό της ελευθεροτυπίας.

Μόλις χθες, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του περιοδικού Nokta, το τελευταίο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια σέλφι –προϊόν φωτομοντάζ– όπου απεικονίζεται ο πρόεδρος Ερντογάν να χαμογελάει με φόντο το φέρετρο ενός στρατιώτη.