Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η κατρακύλα της κυκλοφορίας όλων των εφημερίδων, πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών, ημερησίων, κυριακάτικων και εβδομαδιαίων, με ή χωρίς προσφορές!

Πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση που δημιουργείται και ήδη έχει προκαλέσει αναταράξεις και αναδιατάξεις στις εφημερίδες, μικρές ή μεγάλες, ενώ το φάσμα των περικοπών, σε αμοιβές και απολύσεις, είναι πλέον πιο κοντά.

Η συρρίκνωση της κυκλοφορίας είχε ως αποτέλεσμα, στο πρώτο εξάμηνο απώλειες εισπράξεων συνολικά, και για τα δύο πρακτορεία -«Άργος» και «Ευρώπη»- 40.000.000 ευρώ, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο οι προβλέψεις μετρούν τις απώλειες σε 50.000.000 ευρώ, δηλαδή το 2010 υπολογίζεται ότι θα χαθούν από τον εκδοτικό χώρο 90.000.000 ευρώ, που αντιλαμβάνεται ο καθένας τι ντόμινο επιπτώσεων θα φέρει σε όλο το κύκλωμα, χαρτί, τεχνικούς, πιεστήρια, δημοσιογράφους, διανομείς, περίπτερα…

Η μέση πτώση κυκλοφορίας, όπως παρουσιάσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Το παρόν της Κυριακής, σύμφωνα με στοιχειά των πρακτορείων ανέρχεται σε 14%.

Πιο συγκεκριμένα, η πτώση στις πρωινές πολιτικές είναι 16%, στις απογευματινές 10%, στις κυριακάτικες 12%, στις εβδομαδιαίες πολιτικές 10%, στις ημερήσιες οικονομικές 32%, στις ημερήσιες αθλητικές 13% και στις αθλητικές της Δευτέρας 10%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.