Το «MasterChef» ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή του, με την πρεμιέρα του σόου μαγειρικής του Star Channel να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, αλλά ήδη από τα κλιπ, που μοιράζεται η εκπομπή στα social media, αναμένεται να είναι… ξεκαρδιστικό.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο TikTok, ο σεφ – κριτής Σωτήρης Κοντιζάς απορεί με το γεγονός πως οι διαγωνιζόμενοι είναι «μαρτυριάρηδες», αφού ένας από αυτούς του είπε πως τον είχε συναντήσει πριν από καιρό σε μια καφετέρια. «Με έχουν δώσει όλοι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε γελώντας: «Κ…λο δεν βάζεις κάτω, θα λένε». Εκεί πετάχτηκε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που του έκανε: «Σε έχουν βρει στη Μάνη, σε μπιλιαρδάδικα…», ενώ γελούσε σχεδόν μέχρι δακρύων. «Κι εμείς, όποτε σε παίρνουμε τηλέφωνο, είναι κατειλημμένο».

@masterchefgr

Το #MasterChefGR 2024 θα είναι ΕΠΙΚΟ! Πρεμιέρα, Δευτέρα 15/1 στις 21:00, στο Star! 🔥

♬ original sound – MasterChef GR – MasterChef GR

Αλλαγές στις οντισιόν και στα έπαθλα

Στο «MasterChef 2024» οι αλλαγές είναι πολλές, εντυπωσιακές, μεγάλες και έγιναν γνωστές ήδη από τις οντισιόν, τα γυρίσματα των οποίων είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο. Όλη η διαδικασία των οντισιόν είναι, όπως είδαμε, διαφορετική, καθώς η προετοιμασία του πιάτου γίνεται μεν ατομικά, αλλά οι παίκτες εμφανίζονται μπροστά στους κριτές σε δυάδες και μονομαχούν.

Επίσης, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί αυτή τη σεζόν και στα έπαθλα των νικητών. Πιο συγκεκριμένα, στο «MasterChef 2024» τα έπαθλα είναι πιο σπουδαία από ποτέ.

Ο μεγάλος νικητής, εκτός από το εμβληματικό τρόπαιο και τον τίτλο του επόμενου MasterChef, θα κερδίσει 70.000 ευρώ ως χρηματικό έπαθλο και επιπλέον 30.000€ σε εξοπλισμό για μια επαγγελματική κουζίνα. Για πρώτη φορά, όμως, θα υπάρξει έπαθλο και για τον 2ο φιναλίστ του τελικού, που θα εισπράξει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30.000 ευρώ.

Ειδικά και πολύ ξεχωριστά έπαθλα θα δίνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια του «MasterChef 2024». Mystery Box, τεστ δημιουργικότητας, αλλά και τα… καθιερωμένα Awards θα μοιράσουν φέτος συνολικά ακόμα 30.000€ στους νικητές! Συνολικά, λοιπόν, η παραγωγή του αγαπημένου ριάλιτι μαγειρικής θα δώσει φέτος 160.000 ευρώ μόνο σε έπαθλα.