Ο Νίκος Κοσώνας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» τον «Μιλτιάδη», τον ήρωα που υποδύεται στη δραματική σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς», για τις σπουδές στη Φυσική αλλά και τη μητέρα του, Δάφνη Μπόκοτα. «Είμαι ο “Μιλτιάδης Λεοτσάκος”, ένα παιδί σπούδασε Γεωπονική κι έχει πάει να δουλέψει στα κτήματα των Βρεττάκων. Έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, γιατί έχει ένα περίεργο που αναγκαστικά το κουβάλησε στη δουλειά, ζει τον έρωτά του στη Μάνη…», είπε αρχικά ο Νίκος Κοσώνας.

Ο δρόμος για την υποκριτική και η πρόταση για τη «Γη της ελιάς»: «Αυτό ήταν μαγικό (σ.σ. Η πρόταση να συμμετέχει στη σειρά), γιατί για να σπουδάσω υποκριτική το σκέφτηκα πολύ. Ήμουν στο Φυσικό 3 χρόνια και πήγα και σπούδασα στο Ωδείο Αθηνών, που είναι μια πολύ δυνατή σχολή. Στους τελευταίους μήνες της σχολής είδα ένα μήνυμα για οντισιόν… Oι γονείς μου θορυβήθηκαν και ένιωθαν ανασφάλεια όταν τους είπα ότι θα αφήσω το Πανεπιστήμιο για τη δραματική σχολή»,αποκάλυψε ο νεαρός ηθοποιός.

Το πάθος του για τα θαλάσσια σπορ: «H τρέλα μου να κάνω όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορώ έρχεται από την “τρελή” μαμά μου (σ.σ. Δάφνη Μπόκοτα). Έξι χρόνων έβλεπα εγώ μια βάρκα να σέρνει σκι, της λέω “Α, ωραίο είναι αυτό” και μου είπε “Πάμε να κάνεις”. Έχω μια οικογένεια που με σπρώχνει να κάνω πράγματα και είναι ευτυχία αυτό», παραδέχθηκε ο Νίκος Κοσώνας.

Η σχέση με τους γονείς του: «Πολύ συχνά υπάρχουν απαντήσεις που δεν θέλω να πάρω. Για θέματα πιο βαθιά όμως, της ψυχής, τους συμβουλεύομαι πάντα», εξομολογήθηκε.

Η μητέρα του, Δάφνη Μπόκοτα: «Τηλεοπτικά θυμάμαι τη μαμά μου. Ήταν πολύ όμορφη. Ο κόσμος πάντα στο δρόμο μάς σταματούσε… Πάντα με χαμόγελο και ευγένεια. Έχει τύχει να προχωράμε μαζί στον δρόμο και να αναγνωρίσουν έμενα. Η μάνα μου χαμογέλασε και μου είπε “τώρα είναι η σειρά σου”», ανέφερε ο Νίκος Κοσώνας,

Και συμπλήρωσε: «Θα μου άρεσε να τη δω στην τηλεόραση σε κάτι που να είναι ήρεμη και να της αρέσει. «Έχει πικραθεί από τον χώρο, γιατί ήταν άκομψος ο τρόπος που σταμάτησε από την Eurovision και έχει στεναχωρηθεί. Θα ήθελα να κάνουμε κάτι τηλεοπτικό μαζί, είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω».

Η προσωπική του ζωή: «Υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή, αν προγραμματιστεί. Η κοπέλα μου είναι πάρα πολύ καλή, με κατανόηση και υπομονή. Όταν μου γκρινιάζει, αγκαλιαζόμαστε και μας περνάει», δήλωσε κλείνοντας.