Για τη νέα τηλεοπτική σεζόν που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, τον Στέφανο Κασσελάκη, την επαγγελματική του πορεία αλλά και το «κόψιμο» της εκπομπής «Πάμε Πακέτο» σχολίασε ο Δήμος Βερύκιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha, το πρωί της Κυριακής (15/10). Ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνεχίζει να συμμετέχει καθημερινά στην εκπομπή «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή ανέφερε αρχικά πως: «Η νέα σεζόν είναι το ίδιο έντονη με την προηγούμενη και τα ίδια απρόβλεπτα. Δεν περίμενα ότι θα ήμουν μέλος μια ψυχαγωγικής εκπομπής, γι’ αυτό στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του; «Η βραδιά των Ιμίων. Εκεί ένιωσα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι για να διατηρηθούμε σαν Έθνος θα πρέπει να κάνουμε πολλά» απάντησε ο Δήμος Βερύκιος.

Είναι έτοιμος, εφόσον χρειαστεί να αφήσει στην άκρη το μικρόφωνο; «Δεν θέλω να σκέφτομαι πότε θα κρεμάσω το μικρόφωνο αλλά είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να το κάνω. Μπορώ να… κρεμάσω τα παπούτσια ή να μου λύσουν τα κορδόνια και να μου τα κρεμάσουν άλλοι. Καλοδεχούμενο» σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Τι είναι αυτό που τον ιντριγκάρει περισσότερο στην επαγγελματική του πορεία; «Πολλές επιτυχίες… Αλλά αυτό που με εξιτάρει περισσότερο είναι το παρασκήνιο. Το παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων που ευτύχισα να ζήσω από πρώτο χέρι. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός που να μην έχει ζητήσει από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, την απόλυσή μου ή την απομάκρυνσή μου… Να τεθώ έστω και προσωρινά στο… μπαλαούρο» εξήγησε ο Δήμος Βερύκιος.

«Πιστεύω ότι ο Κασσελάκης θα είναι η αρχή αλλαγών και στα υπόλοιπα κόμματα»

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη κλήθηκε να σχολιάσει ο Δήμος Βερύκιος και μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος τον χαρακτήρισε… λουλούδι και εξήγησε τι εννοεί.

«Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι φαινόμενο ο Κασσελάκης. Είναι ένα λουλούδι που φύτρωσε μέσα στην έρημο της πολιτικής. Είναι το κάτι άλλο. Το διαφορετικό. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Αυτό θα το δείξει η ζωή. Αν έχει ικανότητες θα φανεί. Αν προσαρμοστεί στην ελληνική κουλτούρα ή αν εκείνος καταφέρει να αλλάξει την κουλτούρα, θα φανεί. Πιστεύω ότι ο Κασσελάκης θα είναι η αρχή αλλαγών και στα υπόλοιπα κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Η απάντηση στη Βίκυ Χατζηβασιλείου

Σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου είχε αναφέρει για τον Δήμο Βερύκιο: «Αν ο Δήμος πιστεύει ότι με το που κατάφερε να σταματήσει το Πάμε Πακέτο και να μην υπάρχει πια αυτή η εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση έκανε κάτι καλό στον κόσμο, με γεια του με χαρά του. Εγώ τον έχω συγχωρέσει, ο κόσμος δεν ξέρω».

Ο Δήμος Βερύκιος, σήμερα, απάντησε: «Παλαιότερα, με τον Δημήτρη Κοντομηνά, έπαιρνα μέρος στις συσκέψεις, αλλά καθόμουν στην άκρη και παρακολουθούσα, χωρίς να μιλάω. Έκανα διάφορες επισημάνσεις, αλλά ειδικά για τη συγκεκριμένη εκπομπή, καμία. Απλώς έπρεπε να βρεθεί ένας Βερύκιος για να… διατηρηθούμε. Καταλαβαίνω, κατανοητά είναι όλα. Ο δράκος, ο εχθρός, γιατί πώς θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους».