Η Σινέντ Ο’ Κόνορ αποκάλυψε πως τα δάκρυα στο βίντεο του 1990 για το τραγούδι της Nothing Compares 2U ήταν για την «καταχρηστική» μητέρα της Marie. Την Τετάρτη, η οικογένεια της θρυλικής τραγουδίστριας ανακοίνωσε ότι πέθανε σε ηλικία 56 ετών, προκαλώντας θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Στο βίντεοκλιπ, σε κοντινό πλάνο που κοιτάζει την κάμερα, φαίνονται τα δάκρυα που έτρεχαν στο πρόσωπό της. Κάθε φορά που τραγουδάω αυτό το τραγούδι σκέφτομαι τη μητέρα μου. Δεν σταματάω ποτέ να κλαίω για τη μητέρα μου.

«Έκοψα τον εαυτό μου στα δύο. Ποτέ δεν τηλεφώνησα στο σπίτι και μου πήρε 25 χρόνια για να σταματήσω να κλαίω. Την σκεφτόμουν και το υποσυνείδητό μου σκεφτόταν εκείνο το κοριτσάκι έξω στον κήπο…» είχε παραδεχτεί η τραγουδίστρια. «Νομίζω ότι είναι αστείο που όλος ο κόσμος με ερωτεύτηκε εξαιτίας αυτού του κλάματος στο βίντεο. Μετά πήγα και έκλαψα πολύ και όλοι έλεγαν σκύλα», αλλά ερωτεύτηκαν αυτό το δάκρυ γιατί ήταν ένας καθρέφτης του εαυτό τους».

Το 2017, η Σινέντ Ο’ Κόνορ μίλησε στον Dr. Phil για τη σκληρή σχέση της με τη μητέρα της, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, είχε έναν «θάλαμο βασανιστηρίων» και χαιρόταν όταν την πλήγωνε. «Έχω βαρεθεί να με ορίζουν ως την τρελό ή τον επιζώντα της κακοποίησης παιδιών… Αυτή (η μητέρα της) διηύθυνε ένα θάλαμο βασανιστηρίων. Ήταν ένα άτομο που χαιρόταν να σε πληγώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε τι αγαπούσε στη μαμά της, η Sinead απάντησε: «Ότι είναι νεκρή».

Ο θάνατος της σταρ, που ήρθε μετά την αυτοκτονία του γιου της Shane πέρυσι, πυροδότησε ένα ξέσπασμα θλίψης στην πατρίδα της, την Ιρλανδία και σε όλο τον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα, χαιρέτησε τον γιο της Shane ως την «αγάπη της ζωής της» και «το μόνο άτομο που με αγάπησε ποτέ χωρίς όρους», προσθέτοντας ότι ένιωθε «χαμένη» χωρίς αυτόν.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών δημοσίευσε επίσης μια σειρά από συνδέσμους στο Spotify με σπαραχτικά τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου ενός που αφιέρωσε σε «όλες τις μητέρες των παιδιών που έχουν αυτοκτονήσει». Μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης για τον θάνατό της, τα αγαπημένα της πρόσωπα ζήτησαν ιδιωτικότητα ενώ δεν αποκάλυψαν και την αιτία θανάτου της.