Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Κέβιν Σπέισι και ένα από τα φερόμενα θύματα του, κατέθεσε ότι επισκέφθηκε τον ηθοποιό σπίτι του, ενώ στη συνέχεια έγιναν σεξουαλικές πράξεις για τις οποίες δεν θυμάται να έδωσε κάποια συγκατάθεση.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας άνδρας που είναι επίσης ηθοποιός, κατέθεσε ότι γνώρισε τον Σπέισι το 2008, όταν του έστειλε γράμμα, ρωτώντας συμβουλές για την καριέρα του. Είπε ότι είχε εντυπωσιαστεί από τον σταρ και ότι ένιωσε «περίεργα ξεχωριστός» όταν ο Σπέισι του τηλεφώνησε μερικές εβδομάδες αργότερα και του ζήτησε να τον συναντήσει έξω από τον σταθμό Waterloo στο νότιο Λονδίνο για μια μπύρα.

Μάλιστα, κατέθεσε ότι του είχαν πει πριν τη συνάντηση ότι στον Κέβιν Σπέισι άρεσαν οι νεαροί στρέιτ άντρες, αλλά ότι δεν γνώριζε «σε εκείνο το σημείο ότι ήταν αρπακτικό». «Ο Σπέισι ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν θέλεις να ενοχλήσεις κάποιον τόσο ισχυρό, τόσο υψηλόβαθμο στη δουλειά στην οποία προσπαθείς να μπεις. Η κοινωνική επιρροή του ήταν τεράστια. Αν έλεγε ότι κάποιος δεν θα είχε δουλειά, φαντάζομαι ότι δεν θα είχε δουλειά», φέρεται να κατέθεσε.

«Ήταν ασυνήθιστη η συμπεριφορά μου»

Το φερόμενο θύμα κατέθεσε πως πήγε μια βόλτα με τον Κέβιν Σπέισι και τον σκύλο του πριν βρεθούν στο διαμέρισμα του Σπέισι. «Μου είπε: “αυτό είναι το σπίτι μου, θέλεις να ανέβεις;” και απάντησα “φυσικά” γιατί πρόκειται για τον Κέβιν Σπέισι. Στο σπίτι, όπως υποστήριξε, ο Σπέισι του προσέφερε πίτσα που είχε περισσέψει, ήπιαν μπύρες και κάπνισε χόρτο.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ο Σπέισι του ζήτησε μια αγκαλιά, πριν βάλει το κεφάλι του στον καβάλο του. Ο άνδρας μιλά για έναν «άβολο αέρα», ενώ στη συνέχεια η μνήμη του θόλωσε.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό της σεξουαλικής πράξης, ο καταγγέλλων είπε ότι «το να πέσω για ύπνο δεν είναι κάτι που θα έκανα κανονικά. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι συνέβαινε κάτι απρόσφορο, αλλά ήταν ασυνήθιστη η συμπεριφορά μου απλώς να λιποθυμήσω».

«Θυμάμαι ότι τέσσερις με πέντε ώρες αργότερα ξύπνησα – η ζώνη μου ήταν ακόμη ενωμένη αλλά το κουμπί και το φερμουάρ μου ήταν κατεβασμένα και μου έκανε στοματικό σεξ». Αν και ο ίδιος, όπως είπε, αντέδρασε λέγοντας «όχι», ο Κέβιν Σπέισι συνέχισε. Τότε, σύμφωνα με την περιγραφή του, έσπρωξε τον Σπέισι μακριά. Τότε, ο βραβευμένος ηθοποιός σταμάτησε και του ζήτησε να φύγει αμέσως και του είπε ότι δεν έπρεπε να μιλήσει σε κανέναν για το τι συνέβη.