Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Sophie Marceau έδωσε μια σπάνια συνέντευξη και μίλησε για τη ζωή της, όπου αναφέρθηκε στον ερωτικό και σεξουαλικό τομέα, αποκαλύπτοντας ότι είναι sapiosexual.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική «Libération» δήλωσε ότι την «ελκύει η ευφυΐα», ενώ τόνισε πως «όλα είναι καλά» στα προσωπικά της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται, ότι η Marceau απέκτησε τον γιο της Βίνσεντ με τον Πολωνό σκηνοθέτη Αντρέι Ζουλάφσκι και την κόρη της Τζουλιέτ με τον Αμερικανό παραγωγό Τζιμ Λέμλεϊ.

Τι είναι ο όρος sapiosexual

Sapiosexual είναι ο αγγλικός ψυχολογικός όρος για τους ανθρώπους που έλκονται από την εξυπνάδα και την ευφυΐα του άλλου. Πρόκειται για μια κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι επιλέγουν ταίρι έχοντας ως κριτήριο επιλογής το υψηλό IQ του. Έτσι, θεωρούν την εξυπνάδα και το ανθρώπινο μυαλό γενικότερα ως το πιο ερωτικό χαρακτηριστικό στο σύντροφο τους.

Ο όρος προέρχεται από τη «συμμαχία» της λατινικής λέξης sapiens (που σημαίνει σοφός, συνετός) και της λέξης sexual (που σημαίνει σεξουαλικός). Όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως sapiosexual, θα πουν ότι διεγείρονται ερωτικά από το μυαλό και τη διορατικότητα του άλλου. Όσο για τα προκαταρκτικά, ένας ευφυϊολάγνος επιζητά τις συζητήσεις που οδηγούν στα μονοπάτια της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας.

Οι sapiosexuals ισχυρίζονται πως το μυαλό είναι αυτό που τους εξιτάρει και ενθουσιάζονται από τον τρόπο σκέψης. Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα με ιατρικές μελέτες το μυαλό είναι το πιο ισχυρό όργανο του σεξ.

Για τους sapiosexuals τα προκαταρκτικά του σεξ μπορεί να μην είναι τόσο πρωτεύοντα όσο μία επιστημονική συζήτηση. Ερεθίζονται όταν αυτός που έχουν απέναντί τους μιλάει για φιλοσοφία, πολιτική, ιστορία χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα πρέπει να της μιλήσεις για Μαρξ ή Νίτσε για να την ρίξεις στο κρεβάτι.