Οι αντιδράσεις των celebrities για το 4άρι που έδωσε η Ελληνική Επιτροπή στον τελικό της Eurovision 2023 στον Andrew Lambrou και την Κύπρο, δεν έχουν τελειωμό. Ανάμεσα σε όλους όσους εξέφρασαν την άποψή τους σχετικά με την αδικία, ήταν και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο οποίος δεν πήρε το 4αρι πολύ ψύχραιμα.

«Ήθελα να πάρω φόρα και να πηδήξω στην πισίνα!» ήταν το πρώτο πράγμα που είπε ο Κύπριος τραγουδιστής στη σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου. «Ήθελα να πάρω φόρα να πηδήξω στην πισίνα, να συνέλθω από αυτό που έβλεπα. Είναι Σάββατο βράδυ, είμαι στον κήπο και με παρέα βλέπαμε την Eurovision. Πέφτει το 4άρι και ακούω όλη τη γειτονιά, εδώ, να γιουχάρει με το 4άρι. Δεν το έχω ακούσει ξανά αυτό να συμβαίνει».

Για το κλίμα που επικρατεί στην Κύπρο μετά το 4αρι, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου απάντησε πως «πραγματικά, δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης. Τους έχει κάνει εντύπωση σε όλους, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ Eurovision. Πώς αδίκησαν αυτό το παιδί; Μιλάμε για παράφορη αδικία. Δεν ξέρω τι, ποιος, γιατί, για ποιον λόγο;».

«Εμένα με στεναχωρεί πάρα πολύ που δεν θα γίνει ένσταση, ως Κύπριο καλλιτέχνη. Εγώ αν ήμουν ο Andrew Lamprou, δεν θα το δεχόμουν με τίποτα. Άλλο πράγμα είναι η αξιοπρέπεια κι άλλο η παράφορη αδικία. Πρέπει να το ψάξουμε αυτό», είπε καταλήγοντας για τα όσα έγιναν το Σάββατο στον τελικό της Eurovision.