Δύσκολα πιστεύει κανείς ότι είναι 74 ετών. Η Norma Williams από το Λίβερπουλ αποκάλυψε τις συμβουλές και τα κόλπα της για να παραμένει στην «καλύτερη φόρμα της ζωής της» στα 74 της χρόνια.

Η Williams αποκάλυψε σε ένα βίντεο για τη Shera – μια πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης που δημιουργήθηκε για να εμπνέει και να ενδυναμώνει τις γυναίκες – ότι ένα στοιχείο-κλειδί για να δείχνει γυμνασμένη στην ηλικία της είναι απλά να σταματήσει να μετράει θερμίδες.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι όποιος να προσπαθεί να ελέγξει τον τρόπο που τρώει, δεν πρέπει: πρώτον, να μετράει θερμίδες και, δεύτερον, να στερείται», ανέφερε σε ένα κλιπ στο YouTube, προσθέτοντας ότι έχει τα «επίπεδα υγείας και φυσικής κατάστασης μιας πολύ γυμνασμένης 20χρονης», σύμφωνα με τους γιατρούς της, όπως υποστήριξε.

Η ίδια αποκάλυψε ότι πάλευε με αδηφαγική διαταραχή και προβλήματα ψυχικής υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της νεαρής ενήλικης ζωής της.

Ωστόσο, καθώς μεγάλωνε, ανακάλυψε πώς να δημιουργεί μια υγιή ισορροπία μεταξύ του μυαλού, του σώματος και της ψυχής της και συνειδητοποίησε ότι η δίαιτα και η καταμέτρηση θερμίδων δεν είναι καλή οδός.

Η 74χρονη δήλωσε ότι αν προκύψει μια επιθυμία, τότε πρέπει να την τιμήσει κανείς και να μην αισθάνεται ενοχές γι’ αυτήν.

«Οι θερμίδες ήταν χάσιμο χρόνου, γιατί δεν είχε σημασία τι έτρωγα, γιατί όσο γυμναζόμουν, όλα έμοιαζαν να αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους», είπε.

Ξεκινά τη μέρα της με ένα λαχταριστό κρουασάν με μέλι και έναν καπουτσίνο. Σίγουρα αγαπάει την καφεΐνη της και πίνει δύο ή τρία φλιτζάνια την ημέρα καθώς και περίπου έξι φλιτζάνια τσάι καθημερινά.

Για δείπνο, συνήθως μασουλάει ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, κρέατα και τυριά, ψωμί, σολομό στη σχάρα ή ένα γεύμα με γαρίδες, πατάτες και λαχανικά.

«Είμαι ένα έμβλημα του μέλλοντος, αλλά νομίζω ότι φαίνεται κάθε δευτερόλεπτο των 75 μου χρόνων», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει να αλλάξει τη στερεοτυπική ιδέα ότι οι «ηλικιωμένοι» άνθρωποι είναι αδύναμοι.

«Δεν δείχνω σημάδια επιβράδυνσης – αν μη τι άλλο, είμαι πιο γρήγορη και έχω περισσότερη ενέργεια κάθε χρόνο που περνάει», τόνισε.