Μετά από πολλή σκέψη ο Χάρης Ρώμας αποφάσισε να επιστρέψει στην τηλεόραση όπως παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρκά. Ο ηθοποιός κα σεναριογράφος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσωπική του ζωή ενώ παραδέχθηκε πως είναι δύσκολο για έναν σύντροφο να ακολουθήσει και να δεχθεί το «βαρύ» του πρόγραμμα.

«Δύο χρόνια έλειψα από την τηλεόραση και επέστρεψα μετά από πολλή σκέψη γιατί έχω μπει σε τελείως διαφορετική ρότα. Με αγαπάνε ως καλλιτέχνη, όμως, ο κάθε άνθρωπος έχει μια διαδρομή στη ζωή του. Αντιμετωπίζομαι από τους συναδέλφους και τον κόσμο με απόλυτο σεβασμό. Στην πορεία χρησιμοποιήθηκε η αναγνωρισιμότητα και η αγάπη του κόσμου για να εκλεγώ στην πολιτική. Είναι και παγίδα η αναγνωρισιμότητα, η αγάπη του κόσμου και η επιτυχία γιατί μπορεί να πει κάποιος γιατί δεν κάθεσαι εκεί», είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας και σημείωσε πως: «Πολιτική θέση έχω, κομματική θέση δεν έχω».

Σε ότι αφορά την προσωπική του ζωή, ο Χάρης Ρώμας είπε: «Δεν ξέρω αν το έτερον ήμισυ στη σχέση μου είναι ευχαριστημένο να είναι με κάποιον που τρέχει όλη την ημέρα. Είναι βαρύ το φορτίο για έναν σύντροφο να είναι μαζί μου. Πήγα σε παραλία γυμνιστών και μου είπαν ότι είναι μόνο ξένοι και δεν υπάρχει περίπτωση να μας αναγνωρίσει κανείς. Και ξαφνικά, ενώ κοιμόμασταν στον ήλιο, ακούστηκε μια φωνή “μαμά, βλέπω το π… του Χάρη Ρώμα”».

Μιλώντας για τις συνεργασίες του παραδέχθηκε πως είναι απαιτητικός και αυστηρός όταν πρέπει για να προκύψει ένα καλό αποτέλεσμα.

«Την ηλικία μου είναι πολύ εύκολο να την ανακαλύψεις. Δεν με τρομάζει η πάροδος του χρόνου, έχω αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» σημείωσε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Οι στόχοι μου και τα όνειρα μου είναι να γίνω δήμαρχος στο Χαλάνδρι της καρδίας μου και αυτό θα γίνει».