Στο γάμο, την κοινή πορεία αλλά και το διαζύγιό της από τον Αλέξη Κούγια αναφέρθηκε η Εύη Βατίδου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha και το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μιναρετζή.«Εκείνη την εποχή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήθελε πάρα πολύ αντοχή και γερά νεύρα. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια του γάμου μας αλλά και κατά τη διάρκεια του χωρισμού και μέχρι και σήμερα με την έννοια ότι υπάρχουν ο Χρήστος και η Μάιρα, που έχουν για πατέρα τον συγκεκριμένο άνθρωπο», ανέφερε αρχικά το μοντέλο.

«Σκέψου τι άγχος θα είχες να μεγαλώνεις τα παιδιά του Αλέξη. Έπρεπε να είμαι άψογη σε όλα και τα παιδιά μου το ίδιο», τόνισε η Εύη Βατίδου για την εποχή του γάμου της με τον ποινικολόγο.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν το όνομά της βοήθησε τον Αλέξη Κούγια να παραμείνει στη δημοσιότητα στο πέρασμα των χρόνων, η Εύη Βατίδου απάντησε πως: «Είναι προφανές. Ήταν κιόλας ξεκάθαρη η επιλογή, ήταν προφανές νομίζω, πήρε έναν άνθρωπο που ήταν στα φώτα της δημοσιότητας. Αν δεν το παραδέχεται αυτό…».

«Μετά από τόσα χρόνια σε ταυτίζουν. Όταν με βλέπουν, τον θυμούνται, είναι μία πραγματικότητα. Μπορεί ο άλλος να έχει μια υποθεσούλα. Δεν σου λέω ότι με πειράζει», επεσήμανε το μοντέλο μεταξύ άλλων.