Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (10/01) σε ηλικία 83 ετών έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία. Το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή Super Κατερίνα, o Γιώργος Ντάβλας και η Χριστίνα Πολίτη, μίλησαν για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ενώ αναφέρθηκαν και στην σχέση που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μάλιστα, στην εκπομπή του Alpha προβλήθηκε και ένα απόσπασμα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου έλεγε χαρακτηριστικά ότι η μητέρα του τον είχε στείλει στα σύνορα για να τον απομακρύνει από κοντά της.

«Έχει μαζευτεί κόσμος να τον δει, τότε η Φρειδερίκη μας είχε χωρίσει και φτάνει ο θίασος και ανεβαίνω στο ξενοδοχείο που ήταν στην πλατεία και σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι, χαμογέλασα, χαιρέτησα και του έκανα χαλάστρα. Όλοι έφυγαν, ήρθαν σε εμένα και έμεινε μόνος του ο Κωνσταντίνος», είχε δηλώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Σε έκανε να αισθάνεσαι άνετα»

Για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, μίλησε και ο Γιώργος Ντάβλας: «Τον γνώρισα 22 χρονών στο Λονδίνο. Είχε καλούς τρόπους, ήταν ευγενικός, είχε χιούμορ και σε έκανε να αισθάνεσαι άνετα. Αγαπούσε τόσο την Ελλάδα κι έκανε και τα παιδιά του να την αγαπάνε το ίδιο και να αισθάνονται Έλληνες», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι θα υπάρξουν σίγουρα βασιλείς από όλη την Ευρώπη στο «τελευταίο αντίο».

«Με στεναχωρεί που ήταν τόσο παρεξηγημένος παλιά»

Για τον τέως βασιλιά μίλησε και η Χριστίνα Πολίτη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν ένας πάρα πάρα πολύ συμπαθής άνθρωπος. Την εποχή πριν έρθει στην Ελλάδα και δεν είχε πολλές επαφές, του άρεσε να βλέπει Έλληνες και να μιλάει, να ακούει τη γνώμη μας και να μοιράζεται πράγματα. Ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Με στεναχωρεί που ήταν τόσο παρεξηγημένος παλιά και είχαν μια άλλη εικόνα γι αυτόν. Ίσως δεν του δόθηκε η ευκαιρία μέσα από ανθρώπους να δείξει πραγματικά ποιος ήταν».

Το μυστικό τούνελ και ο «καρπός του έρωτά τους»

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πάρει μορφή μύθου καθώς οι φήμες που την συνόδευαν ήταν πολλές αφού κανένας από τους δυο «πρωταγωνιστές» δεν είχε διαψεύσει ή επιβεβαιώσει το τι είχε συμβεί μεταξύ τους.

Δυο από τους «μύθους» γύρω από την σχέση τους ήταν αυτός του μυστικού τούνελ που ένωνε το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη με το Τατόι.

Ο Κωνσταντίνος σε μια παλαιότερη συνέντευξη του στο ΡΙΚ απάντησε σε μια από πιο τις έντονες φήμες εκείνης της εποχής. Την ύπαρξη ενός… μυστικού τούνελ! «Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός και άνθρωπος. Την είχα δει με τις αδερφές μου στο θέατρο. Υπήρξε η φήμη για ένα τούνελ που συνέδεε τα ανάκτορα με το σπίτι της για να πηγαίνω κρυφά. Αν υποθέσουμε πως υπήρχε, αν άλλαζε σπίτι η Αλίκη θα έπρεπε ν αλλάξουμε και το τούνελ;» ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν όντως ήταν ένας νεανικός έρωτας, γέλασε αμήχανα και είπε «δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε».

Ο μεγαλύτερος μύθος- κουτσομπολιό σχετικά με αυτό το ειδύλλιο, πάντως, έχει να κάνει με τον υποτιθέμενο… καρπό του έρωτά τους! Ένα παιδί που γέννησε η Αλίκη στην Ιταλία. Αυτή η συζήτηση φούντωσε και πάλι πριν από μερικά χρόνια όταν ο Γιάννης Παπαμιχαήλ δήλωσε σε συνέντευξή του πως είχε επικοινωνήσει μαζί του ένας επιχειρηματίας από το εξωτερικό και του είχε πει πως ήταν ο γιος της Αλίκης.

Συνέχεια σε αυτή την ιστορία δεν δόθηκε ενώ θέση πήρε και ο γυναικολόγος- μαιευτήρας της Βουγιουκλάκη, Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει με τρόπο απόλυτο: «Μόνο εγώ ξέρω τι τράβηξε για να μείνει έγκυος. Εγώ την ξεγέννησα! Η Αλίκη απέκτησε ένα και μοναδικό παιδί και μάλιστα με πολύ κόπο… Είχε γυναικολογικά θέματα και σταματάω εδώ».