Η Balenciaga έκανε πίσω στην αγωγή «μαμούθ» ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων κατά των παραγωγών της αμφιλεγόμενης διαφημιστικής καμπάνιας που πυροδότησε κατηγορίες ότι ο πολυτελής οίκος μόδας προωθεί την κακοποίηση παιδιών.

Οι δικηγόροι της Balenciaga κατέθεσαν την ειδοποίηση διακοπής την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα έγγραφα που έλαβε η The Post. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Balenciaga, Cedric Charbit, δήλωσε ότι η εταιρεία «αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δικαστικές αγωγές».

Η Balenciaga κατέθεσε μήνυση στις 25 Νοεμβρίου κατά της παραγωγής North Six και του σκηνογράφου Nicholas Des Jardins, αφού η εταιρεία δέχθηκε «πυρά» για μια διαφήμιση.

Στην αρχική της κατάθεση, η Balenciaga ισχυρίστηκε ότι οι «ανεξήγητες πράξεις και παραλείψεις των North Six και Des Jardins ήταν κακόβουλες ή, τουλάχιστον, εξαιρετικά απερίσκεπτες».

Η Post απευθύνθηκε στους North Six και Des Jardins για το θέμα. Οι εκπρόσωποι και των δύο είχαν προηγουμένως αρνηθεί ότι ήταν υπεύθυνοι για τα όσα αποκρουστικά μετέδιδε η διαφημιστική εκστρατεία. Πλήθος κάσομου, που έχει τις πανάκριβες τσάντες, μέσω των social media, τις καίει…

Η δεύτερη καμπάνια για την άνοιξη του 2023 έδειξε μικρά παιδιά να ποζάρουν με αρκουδάκια φορώντας αθλητικά ρούχα – παρακινώντας διασημότητες να καταγγείλουν τις φωτογραφίες και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να σκίσουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ Balenciaga τους.

Το τέλος της αγωγής έρχεται εν μέσω σημαντικών επιπτώσεων για τον Οίκο. Στην τελευταία δήλωση του Balenciaga, ο Charbit υποσχέθηκε καλύτερους εσωτερικούς ελέγχους και ένα ταμείο για την υποστήριξη Οργανισμών για την προστασία παιδιών.

«Θέλω να επαναλάβω προσωπικά την ειλικρινή μου συγγνώμη για την προσβολή που προκλήθηκε και να αναλάβω την ευθύνη μου», έγραψε ο Charbit. «Στην Balenciaga, στεκόμαστε μαζί για την ασφάλεια των παιδιών και δεν ανεχόμαστε κανενός είδους μήνυμα βίας και μίσους».