Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 είχαμε γράψει ότι το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο-μαμούθ 1,7 εκατομμύρια ευρώ στην Καίτη Γαρμπή για φοροδιαφυγή. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αληθεύει, όπως επιβεβαιώνουν τα Ελληνικά Hoaxes.

Τι ισχύει:

Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, o ισχυρισμός σχετικά με το πρόστιμο των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις 27 Νοεμβρίου 2022, στο πρωτοσέλιδο της οποίας αναφερόταν πως μετά από 8 χρόνια δικαστικής διαμάχης, η Καίτη Γαρμπή καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή ύψους 828,300 ευρώ, τα οποία με προσαυξήσεις έφτασαν το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2022, η εφημερίδα δημοσίευσε στην ηλεκτρονική έκδοση της άρθρο με τίτλο «Το «Πρώτο ΘΕΜΑ» αποκαθιστά την αλήθεια για την Καίτη Γαρμπή», ζητώντας συγγνώμη από την τραγουδίστρια. Ανέφερε μάλιστα πως το δημοσίευμα της 27ης Νοεμβρίου λανθασμένα έγραφε πως σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ως αβάσιμη, και πως στην πραγματικότητα η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών τη δικαίωσε. Το λάθος αυτό οφείλεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσιμπούκη, όπως συμπληρώνουν τα Ελληνικά Hoaxes.

Με δημοσίευσή της στο twitter, η τραγουδίστρια τόνισε πως δεν έχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και πως η υπόθεση έχει κλείσει. Συμπέρασμα:

Η είδηση πως η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή είναι ψευδής. Ο ισχυρισμός προέκυψε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στις 27 Νοεμβρίου 2022. Η εφημερίδα, σε μεταγενέστερη δημοσίευσή της, ξεκαθάρισε πως στο αρχικό δημοσίευμα αναφέρεται εσφαλμένα ότι σε δεύτερο βαθμό η Καίτη Γαρμπή κλήθηκε να πληρώσει το ποσό του 1.7 εκατ. ευρώ, και πως στην πραγματικότητα η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαίωσε την τραγουδίστρια.