Μετά από 47 χρόνια που έχει να εμφανιστεί σε ταινία, ο Χρήστος Πολίτης ή όπως όλοι τον γνωρίζουν ο Γιάγκος Δράκος από την Λάμψη όπου πρωταγωνιστούσε, έδωσε το παρόν σε μία ταινία όπου θα συμμετέχει. Ο ηθοποιός απέχει από το θέατρο και τη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια αλλά επέλεξε συμμετάσχει στην ταινία «Broadway». Ο Χρήστος Πολίτης έδωσε το παρών χθες στην πρεμιέρα της ταινίας και τα φλας έπεσαν πάνω του. Ο ηθοποιός μίλησε για το κίνημα #Metoo αλλά και για το γεγονός που τον ώθησε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για πολλά χρόνια.

«Μετά από 47 χρόνια αποχής, αποφάσισα να εμφανιστώ στην ταινία του Χρήστου Μασσαλά διότι μιλώντας μαζί του, με έπεισε ότι είναι ένας σημαντικός άνθρωπος, σημαντικός σκηνοθέτης, με μεγάλο ταλέντο. Δεν έχω δει δουλειά του βέβαια. Ενστικτωδώς τον εμπιστεύτηκα και είπα πως δέχομαι. Ήταν μια ειδική επιστροφή, επειδή εκτιμώ τον Χρήστο» ανέφερε αρχικά ο Χρήστος Πολίτης.

«Άπειρες προτάσεις δεν είχα αλλά δεν με ενδιέφερε άλλο ο κινηματογράφος. Ασχολήθηκα με το θέατρο, δημιούργησα το απλό θέατρο και έτσι ήθελα να πάψω να είμαι “κινηματογραφικός αστέρας” που λένε» σχολίασε ο Χρήστος Πολίτης.

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως πλέον έχει αποχωρήσει όχι μόνο από το θέατρο αλλά γενικότερα από την καλλιτεχνική ζωή και εξήγησε το «γιατί».

«Έχω αποχωρήσει και από το θέατρο και από την καλλιτεχνική ζωή γενικά και τη δημόσια ζωή, από τα πάντα. Η πραγματικότητα που ζούμε για εμένα είναι άθλια. Μπάχαλο. Δεν θέλω να συμμετέχω πουθενά» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ερωτηθείς σχετικά με το κίνημα #Metoo ο ηθοποιός υπογράμμισε:  «Οι κυρίες που κατήγγειλαν αυτή την απρεπέστατη συμπεριφορά, κακοποιητική συμπεριφορά, να ξέρουν ότι είμαι στο πλευρό τους. Έχουν απόλυτο δίκιο, τις σέβομαι. Είναι κυρίες», τόνισε ενώ για τους κακοποιητές, ο Χρήστος Πολίτης είπε: «Όσο για τον άλλο που αποκαλείται βιαστής, αποδείχθηκε και στο δικαστήριο ότι είναι, αλλά η δικαιοσύνη φαίνεται ότι είναι υπέρ των ισχυρών. Γι’ αυτό τον άφησε αμολητό έξω».