Τον Κρέοντα στην παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή υποδύθηκε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Μετά το τέλος των παραστάσεων, ο ηθοποιός δημοσίευσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media μια φωτογραφία η οποία όμως εκτός από likes και θετικά σχόλια, ξεσήκωσε και αντιδράσεις από μερίδα των θαυμαστών του Γεράσιμου Σκιαδαρέση.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός κρατά στα χέρια του ένα t-shirt το οποίο αναγραφόταν η φράση «Κρέοντα γ…αι».

«Τώρα που τελειώνουν οι παρατάσεις και δεν φοβάμαι μην με εκδικηθεί ο ρόλος, μπορώ να το πω!» έγραψε στην συνοδευτική λεζάντα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Μερίδα των θαυμαστών του ηθοποιού θεώρησαν πως η ανάρτηση αυτή, είναι ύβρις σε ένα πρόσωπο της τραγωδίας ενώ υπήρξαν και σχόλια τα οποία ανέφεραν πως επρόκειτο για αντιπολιτευτική κίνηση.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, δεν απάντησε σε όλα τα σχόλια που δημοσιεύθηκαν κάτω από την ανάρτησή του με την συγκεκριμένη φωτογραφία, ωστόσο ξεχώρισαν δυο απαντήσεις τους στις οποίες τονίζει πως έκανε χιούμορ και πως «ας κρατήσουμε τον πολιτισμένο διάλογο ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τις απαντήσεις που έλαβε.

«Υπάρχει μια πλήρη διαφωνία για το τι είναι τέχνη, τι όρια έχει, τι μαθήματα δίνει. Δεν είναι βέβαια το facebook  ο κατάλληλος χώρος για να κάνουμε αυτόν τον διάλογο. Οπότε δεν θα συνεχίσω αυτή τη κουβέντα. […] Ας κρατήσουμε τον πολιτισμένο διάλογο ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Και πάλι ευχαριστώ» ήταν η απάντηση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση σε διαδικτυακό του φίλο που του ανέφερε πως προβληματίστηκε με την κίνησή του.

Άλλος διαδικτυακός του φίλος, του επεσήμανε: «Αγαπητέ στην τραγωδία τα πρόσωπα κινούνται όχι πάνω στον άξονα του καλού και του κακού, αλλά πάνω στον άξονα του τραγικού. Αυτό ισχύει για τον Κρέοντα, την Μήδεια, τον Ξέρξη, τον Οιδίποδα, τη Φαίδρα κ.α. Οποιαδήποτε προσέγγιση παραβλέπει αυτή τη βασική αρχή, ουσιαστικά δεν έχει σχέση με την τραγωδία και το αρχαίο δράμα γενικότερα».

Στην απάντησή του, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης τόνισε πως αυτοσαρκαζόταν. «Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ωστόσο εγώ έκανα απλά χιούμορ με τον ρόλο μου. Όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν Αν εννοείτε ότι λόγω τραγικότητας δεν μπορούμε να αστειευόμεθα , τότε διαφωνώ. Την σοβαροφάνεια την αντιπαθώ. Προτιμώ την σοβαρότητα και σας βεβαιώ οτι προσέγγισα τον ρόλο με απόλυτη σοβαρότητα. Αν άρεσε ή όχι είναι άλλο θέμα. Ωστόσο θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να αυτοσαρκάζομαι όσο και όποτε θέλω» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.