Η ραπ μουσική και οι στίχοι των τραγουδιών του βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερωτήσεων που δέχθηκε ο ράπερ Light από δημοσιογράφους ψυχαγωγικών εκπομπών. Ο Light κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόσφατη σύλληψη του συναδέλφου του, του ράπερ Trannos ο οποίος βρέθηκε από τις Αρχές με όπλο στην κατοχή του.

«Άμα θέλετε να ακούτε ραπ, αυτό είναι το ραπ. Τι θέλετε να σας πούμε; Μπορείτε να πάτε να ακούσετε εκκλησιαστικά. Μπορείτε να πάτε να ακούσετε Madonna, Πέγκυ Ζήνα, Καίτη Γαρμπή. Όταν ακούς “θέλει όπλο ο μικρός”, θέλει όπλο ο μικρός» είπε ο Light στις δηλώσεις του που προβλήθηκαν και στην εκπομπή «Love It».

«Το ραπ και οι στίχοι του κάθε καλλιτέχνη, δεν είναι αναγκαστικά πάντα μόνο entertainment, έχει μια δόση αλήθειας και μια δόση της πραγματικότητας που ζει. Δεν μπορείς να ακούς αυτούς τους στίχους και έπειτα, όταν ο καλλιτέχνης λειτουργεί με έναν τρόπο ανάλογο της μουσικής του να σοκάρεσαι και να πέφτεις από τα σύννεφα και να λες “δεν το περίμενα!”. Τι ακούς;» πρόσθεσε ο ράπερ.

Light: Δεν φέρω ευθύνη ως πρότυπο – Άμα ο γονιός επιτρέπει στο 10χρονο να ακούσει κάποια μουσική είναι δικό του θέμα

Σε ότι αφορά τους μικρούς σε ηλικία ακροατές των τραγουδιών του, ο Light σχολίασε πως: «Δεν φέρω κάποια ευθύνη ως πρότυπο. Το άμα ο γονιός επιτρέπει στο 10χρονο ή στο 8χρονο παιδί του να ακούσει κάποια μουσική ή να δει το Scarface στην τηλεόραση, είναι δικό του θέμα».