Η δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ, με τις λεπτομέρειες για τον επεισοδιακή γάμο του λαμπερού ζευγαριού να αποκαλύπτονται καθημερινά. Χθες Τρίτη, η Άμπερ Χερντ συνέχισε την κατάθεσή της, και ρωτήθηκε γιατί ο πρώην σύζυγός της αρνείται να την κοιτάξει στα μάτια.

«Επειδή είναι ένοχος», είπε η 36χρονη Χερντ, κοιτάζοντας τους ενόρκους στο δικαστήριο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. «Ξέρει ότι λέει ψέματα», πρόσθεσε, συναισθηματικά φορτισμένη.

Προηγήθηκε η κατάθεση της ηθοποιού τη Δευτέρα, στη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι ο 58χρονος Τζόνι Ντεπ είχε ορκιστεί το βλέμμα του να μην συναντήσει ποτέ ξανά το δικό της μετά την αίτηση για διαζύγιο που κατέθεσε.

Σύμφωνα με ένα ηχητικό που έπαιξε στο δικαστήριο, ο Ντεπ είπε στην Χερντ: «Δεν θα δεις τα μάτια μου ξανά». Αυτό έγινε στη διάρκεια συζήτηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σαν Φρανσίσκο το 2016, τη χρονιά που το ζευγάρι χώρισε.

Όταν η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ ρώτησε αν ο πρώην σύζυγός της έχει κρατήσει την υπόσχεσή του, εκείνη απάντησε καταφατικά.

«Δεν μπορεί να με κοιτάξει», είπε η Άμπερ Χερντ. «Ο κ. Ντεπ δεν σας έχει κοιτάξει ούτε μια φορά στη διάρκεια αυτής της δίκης;», συνέχισε η δικηγόρος.

«Όχι, από όσο έχω προσέξει», ήταν η απάντηση της ηθοποιού.

Την Τρίτη, η δικηγόρος της Χερντ ρώτησε την ηθοποιό για το γεγονός ότι ο Τζόνι Ντεπ δεν την έχει κοιτάξει στη διάρκεια της δίκης. Εκείνη απάντησε ότι πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι «ένοχος». «Διαφορετικά γιατί δεν μπορεί να με κοιτάξει;», αναρωτήθηκε.

«Επιβίωσα», συνέχισε η Χερντ. «Επιβίωσα από αυτόν τον άντρα και είμαι εδώ και μπορώ να τον κοιτάξω».

Ο Ντεπ έχει μηνύσει την Χερντ για 50 εκατομμύρια δολάρια κατηγορώντας την για συκοφαντική δυσφήμιση εξαιτίας ενός άρθρου που δημοσίευσε τον Δεκέμβριο του 2018 στην Washington Post, στο οποίο αποκαλούσε τον εαυτό της «δημόσιο πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία».

Ο ηθοποιός αρνείται ότι την κακοποίησε και υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμού της κατέστρεψαν την καριέρα του και τη φήμη του.