Η είδηση ότι ο θρύλος του γαλλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου, Alain Delon, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του μέσω ευθανασίας, σόκαρε τους πάντες. Την αποκάλυψη έκανε ο γιος του Anthony Delon, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL.

Ο Anthony Delon μίλησε για τον πατέρα του και τόνισε πως ο σταρ του σινεμά έχει αποφασίσει να τερματίσει τη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία. Η σκληρή αυτή απόφαση ήρθε μετά το θάνατο της γυναίκας του Delon, Nathalie η οποία έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και ταλαιπωρήθηκε πολύ προτού αφήσει την τελευταία της πνοή, αλλά και την προσωπική του μάχη με το εγκεφαλικό που είχε υποστεί.

Ο Αλέν Ντελόν εκτός από τις δεκάδες ταινίες που έμειναν στην ιστορία έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για λόγους που αφαίρεσαν αρκετή από την αίγλη του. Άλλωστε ήταν γνωστό ότι ο ηθοποιός είχε ένα διπλό πρόσωπο αυτό του γόη μπροστά στην οθόνη και ενός κυνικού, βίαιου με σεξιστικές και ομοφοβικές απόψεις πίσω από αυτήν. Ενώ και οι απόψεις του που συμπορεύτηκαν με την ακροδεξιά έχουν προκαλέσει πλήθος συζητήσεων μέσα στα χρόνια.

ο θρύλος του γαλλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου, Alain Delon

Η συνέντευξη-ποταμός στο Paris Match και η προαναγγελία της ευθανασίας

Ο Delon σε μία εκ βαθέων συνέντευξή του το 2018 στο περιοδικό Paris Match είχε εμφανιστεί πραγματικά θυμωμένος με την πορεία που έχει πάρει ο κόσμος. Τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως τον έχουν εξουθενώσει, κυρίως ψυχολογικά, στερώντας του κάθε όρεξη για ζωή.

Έτσι ήρθε και η εξομολόγηση στην συνέντευξη λέγοντας: «Η ζωή δεν έχει πλέον να μου φέρει πολλά. Έχω μάθει τα πάντα, τα έχω δει όλα αλλά, πάνω απ’ όλα, μισώ αυτή την εποχή, ξερνάω. Υπάρχουν αυτά τα όντα που μισώ, όλα είναι ψέματα, όλα είναι στρεβλά, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός, δεν υπάρχουν λόγια, μόνο το χρήμα μετράει. Ξέρω ότι θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη».

Ο ηθοποιός Αλέν Ντελόν

Μεγάλο ρόλο στην ψυχική του κατάπτωση έπαιξαν και οι απώλειες δικών του ανθρώπων. Εκτός από το χαμό της γυναίκας του βίωσε και τον θάνατο του φίλου του, επίσης σταρ του σινεμά Ζαν-Πολ Μπελμοντό: «Είμαι παντελώς συντετριμμένος… Δείτε, δεν θα ήταν άσχημο να φεύγαμε κι οι δυο μαζί. Είναι μέρος της ζωής μου, ξεκινήσαμε μαζί πριν από 60 χρόνια» είχε δηλώσει.

Οι δηλώσεις του για τις γυναίκες και τους γκέι – Η κατακραυγή για το Φεστιβάλ των Καννών

ο θρύλος του γαλλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου, Alain Delon

Ο Ντελόν ωστόσο ήταν γνωστός για το σκληρό πρόσωπο που επιδείκνυε. Αποτέλεσμα των προκλητικών του δηλώσεων ήταν και οι σφοδρές αντιδράσεις πολλών οργανώσεων και ομάδων για την απόφαση του Φεστιβάλ των Καννών να τον βραβεύσει το 2019, για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

Ο Ντελόν είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι είχε χτυπήσει γυναίκες: «Αν ένα χαστούκι είναι μάτσο, τότε είμαι μάτσο» ενώ ο ένας από τους δύο γιους του είχε αποκαλύψει πως βιαιοπραγούσε εναντίον της μητέρας του φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να της σπάσει τη μύτη και τα πλευρά.

Πλήθος αντιδράσεων ωστόσο είχε προκαλέσει και για την αντιμετώπιση που είχε απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Το 2013, ο 77χρονος τότε με αφορμή ένα πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τον γάμο και την υιοθεσία μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη Γαλλία είχε πει: «Δεν θα ήθελα να πω τίποτα άλλο. Ναι, είναι ενάντια στη φύση, λυπάμαι. Είμαστε εδώ για να αγαπάμε μια γυναίκα, για να φλερτάρουμε μια γυναίκα, όχι για να μας φλερτάρουν οι άντρες».

Όσον αφορά το θέμα των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, ο Delon πρόσθεσε: «Δεν είμαι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, δεν δίνω δεκάρα, αλλά είμαι κατά της υιοθεσίας παιδιών».

ο θρύλος του γαλλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου, Alain Delon

«Η Γαλλία δεν μπορεί να γίνει μουσουλμάνα»

Όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις του Ντελόν, αυτές ταυτίζονται με την ρητορική της Ακροδεξιάς με την οποία ο ίδιος έχει συνταχθεί εδώ και χρόνια υποστηρίζοντας αρχικά με πάθος το Εθνικό Μέτωπο του φίλου του, όπως τον χαρακτήριζε Ζαν Μαρί Λε Πεν και μεταγενέστερα την κόρη του Μαρίν Λεπέν.

Πολιτική θέση η οποία, προφανώς, τον καθιστά πολέμιο των μεταναστών καθώς όπως έχει δηλώσει με νόημα στο παρελθόν «Η Γαλλία δεν μπορεί να γίνει μουσουλμάνα».

ο θρύλος του γαλλικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου, Alain Delon