Ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε στη κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και πέρα από την επαγγελματική του πορεία, αναφέρθηκε γενικά στο χώρο του θεάματος και στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε με αφορμή το ελληνικό #MeToo,ότι ακούστηκαν πράγματα που δεν περίμενε κανείς, ενώ έβαλε στο «στόχαστρο» όσους σχολίασαν αρνητικά τα άτομα που «έσπασαν» την σιωπή τους.

«Όλο και κάτι ξέρουμε και γνωρίζουμε. Δεν ξέρουμε το εύρος. Το μέγεθος ήταν το σοκαριστικό. Κάποιος τσιλιμπουρδίζει, το ξέρουμε. Και τι έγινε; Αλλά όταν πράξεις ακουμπάνε τον ποινικό κώδικα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που έσπασαν αυτή την ομερτά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «η διαδικασία της καταγγελίας είναι επίπονη, μερικές φορές φτάνει στα όρια του ευτελισμού και κινδυνεύεις εύλογα να στοχοποιηθείς. Ακούστηκαν φωνές και είναι χυδαία πράγματα το “τι ήθελε εκεί το κορίτσι εκείνο;” ».

«Αρχίζει μια πονηροβλαχιά μυστήρια και σεξιστική που λερώνει την όλη ιστορία. Δεν βίωσα περιστατικό που να με φέρει σε άσχημη θέση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ιδιάζων χώρος το θέατρο

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Σοφιανό το θεάτρο είναι ένας ιδιάζων χώρος και «μπορεί να πέσουν φωνές, να υπάρξουν τεράστιες αντιθέσεις μεταξύ σκηνοθέτη και ηθοποιού. Έτσι, δουλεύει το θέατρο».

Μάλιστα, σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον Λευτέρη Βογιατζή, σημειώνοντας πως «όλοι ξέρουν ότι ο Λευτέρης Βογιατζής αν δεν έφτανε εκεί που ήθελε, μπορούσε να εξαντλήσει τον ηθοποιό. Δεν μπορεί να θεωρηθεί προσβολή σε μια πρόβα. Είμαστε συνάδελφοι, στον ίδιο παρονομαστή».