Μετά τον απροσδόκητο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το δαχτυλίδι αρραβώνων της συνέχισε να κάνει «δημόσιες εμφανίσεις» σε συνέδρια, εκθέσεις λουλουδιών και εκθέσεις της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτραίτων. Το οβάλ μπλε ζαφείρι 12 καρατίων, περιτριγυρισμένο από 14 διαμάντια και τοποθετημένο σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, δόθηκε στη νύφη της αείμνηστης πριγκίπισσας, Κέιτ Μίντλετον από τον μέλλοντα σύζυγό της πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ποια ιδιαιτερότητα έχει, ωστόσο, το συγκεκριμένο δαχτυλίδι που ήταν πολύ πιο αμφιλεγόμενο από εκείνο της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο;

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο λόγος που το δαχτυλίδι αρραβώνων της ήταν πολύ πιο αμφιλεγόμενο από αυτό της Καμίλα

Σήμερα, το θρυλικό δαχτυλίδι, που πια κοσμεί το χέρι της Κέιτ Μίντλετον, περιγράφεται ως ένα εμβληματικό κόσμημα, με πάρα πολλές απομιμήσεις. Ωστόσο, όταν φορέθηκε για πρώτη φορά από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, υπήρχαν περισσότερες αντιπαραθέσεις παρά διαμάντια γύρω από αυτό, εξηγεί το thelist.com. Και μετά το 2005, πολλοί το συνέκριναν με το δαχτυλίδι αρραβώνων της δεύτερης συζύγου του πρίγκιπα Καρόλου, της Δούκισσας της Κορνουάλης.

Το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο χέρι της Κέιτ

Το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα έσπασε την παράδοση

Ο πρίγκιπας Κάρολος απευθύνθηκε στον Βρετανό κοσμηματοπώλη Garrard για να διαλέξει μερικά δαχτυλίδια για τον αρραβώνα του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και το μπλε δαχτυλίδι από ζαφείρι ήταν ένα από αυτά. Λέγεται ότι το δαχτυλίδι έμοιαζε με μια καρφίτσα που ο πρίγκιπας Άλμπερτ είχε αναθέσει στον Garrard να φτιάξει για τη βασίλισσα Βικτώρια, την οποία φορούσε την ημέρα του γάμου της. Η δημιουργική διευθύντρια του Garrard, Sara Prentice, είπε στη Vogue ότι «είπε ότι είχε ισχυρή επιρροή στον πρίγκιπα Κάρολο όταν ήρθε στο Garrard για να αγοράσει ένα δαχτυλίδι για την πριγκίπισσα Νταϊάνα».

Παρά τη βασιλική σύνδεση, το δαχτυλίδι εξετάστηκε εξονυχιστικά και επικρίθηκε από τη βασιλική οικογένεια επειδή δεν ήταν μια δημιουργία κατά παραγγελία, σύμφωνα με το Elle. Το δαχτυλίδι ήταν τεχνικά διαθέσιμο για οποιονδήποτε ήθελε να το αγοράσει από τον κατάλογο του Garrard και οι παραδοσιακοί το βρήκαν ανάξιο του αρραβώνα.

Δαχτυλίδι αρραβώνων πριγκίπισσας Νταϊάνα

Από την άλλη, το δαχτυλίδι αρραβώνων της Δούκισσας της Κορνουάλης τηρούσε την παράδοση, με αυτή την έννοια. «Η Βασιλομήτωρ εθεάθη για πρώτη φορά να φορά το βασιλικό κόσμημα τη δεκαετία του 1980 αφού το έλαβε από τον Βασιλιά Τζορτζ ΣΤ΄», είπε στην Express ο Μάξγουελ Στόουν του Στίβεν Στόουν. Συνέχισε, λέγοντας πως «το σμαραγδένιο διαμάντι της Καμίλα που περιβάλλεται από διαμαντένιες μπαγκέτες είναι παραδοσιακό, ενώ το δαχτυλίδι από ζαφείρι της Νταϊάνα είναι τολμηρό και έσπασε τη βασιλική παράδοση εκείνη την εποχή. Τώρα, καθώς η Κέιτ Μίντλετον κληρονόμησε το δαχτυλίδι της Νταϊάνα, έχει γίνει ένα νέο βασιλικό κειμήλιο από μόνο του».