Το όνομα του Ηλία Γκιώνη, ακούστηκε έντονα το τελευταίο διάστημα, καθώς μέσα από το δικό του προφίλ στο Instagram, ήρθε στο προσκήνιο η υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου αλλά και η υπόθεση της Θεσσαλονίκης όπου μια 24χρονη κοπέλα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού σε πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου.

Ο Ηλίας Γκιώνης, το πρωί της Τετάρτης (19/01) παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και μίλησε για τη ζωή του.

«Αγωνίζομαι κυρίως για μένα γιατί ως πολίτης αυτής της χώρας δεν περνάω καλά και παλεύω για να έχω μια καλύτερη ζωή» ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Γκιώνης.

«Η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο ήταν αποφασισμένη»

Σε ότι αφορά την κοπέλα η οποία κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλου περί revenge porn και εμπιστεύτηκε τον Ηλία Γκιώνη ώστε να βγάλει την υπόθεση της στο προσκήνιο, ο ακτιβιστής ανέφερε πως: «Η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο ήταν αποφασισμένη, αλλά και φοβισμένη γιατί ο ίδιος είναι δημόσιο πρόσωπο»

Η ζωή του Ηλία Γκιώνη

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Η μητέρα μου μας εγκατέλειψε όταν ήμουν πέντε ετών. Έφυγε για την Πολωνία. Μας εγκατέλειψε όταν ήμουν πέντε χρονών. Από τότε μέχρι και σήμερα την έχω δει μόνο μία φορά μέσω ίντερνετ. Αν κρίνω από το πόσο κακοποιητικός ήταν ο πατέρας μου με εμάς, φαντάζομαι ότι και η μητέρα μου ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Δεν μου έδωσε τις απαντήσεις που ήθελα» εξομολογήθηκε αρχικά ο Ηλίας Γκιώνης θυμούμενος τα παιδικά του χρόνια.

«Μεγάλωσα σε ένα βαίο περιβάλλον. Ως παιδί έχω δεχθεί άπειρη βία. Ο πατέρας μου με χτυπούσε με ζώνη και έσπασε ένα τραπέζι σαλονιού πάνω μου. Από την αρχή του δημοτικού μέχρι που με έδιωξε από το σπίτι στα 16 μου η κακοποίηση ήταν συνεχόμενη. Η πορεία της εφηβείας μου ήταν άσχημη. Είχα ενημερώσει το σχολείο, τη γειτονιά και τους γνωστούς για την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα μου. Στα 16 μου κατάλαβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος και τι δικαιώματα έχω ως πολίτης. Η βία που δέχτηκα στην επαρχία είναι λιγότερη από τη βία που δέχομαι στην Αθήνα. Περπατούσα και μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, απλά επειδή κατάλαβαν ότι είμαι γκέι» εξομολογήθηκε ο Ηλίας Γκιώνης.

Η γνωριμία με τον Ζακ Κωστόπουλο

«Όταν ήρθα στην Αθήνα ήμουν άστεγος. Ο Ζακ μου πρότεινε να μείνω σπίτι του, ήταν για μένα η οικογένειά που δεν είχα» θυμήθηκε ο Ηλίας Γκιώνης και τόνισε πως ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν γι’ αυτόν όχι μόνο φίλος, αλλά και μέντορας και του λείπουν οι στιγμές τους.