Η Κατερίνα Γκάγκας είχε την τύχη να ξεκινήσει την καριέρα της με πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, γεγονός που δεν είναι σύνηθες για πολλούς νέους και φιλόδοξους ηθοποιούς. Υποδύεται την κεντρική όμηρο στην ταινία «The taking of Pelham 123» ένα remake του θρίλερ του 1974.

Πρόκειται για μια ιστορία με ομήρους στο μετρό της Νέας Υόρκης και πρωταγωνιστές τους Τζον Τραβόλτα και Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Ως Ελληνίδα, και μάλιστα Σπαρτιάτισσα, η Κατερίνα Γκάγκας πήγε στο Χόλιγουντ με σκοπό να ξεχωρίσει. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, αλλά από μικρή ζούσε μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας. Μάλιστα μέρος των σπουδών της έκανε και στην Ελλάδα, όπου έζησε και εργάστηκε για ένα διάστημα.

Η Κατερίνα λατρεύει την Ελλάδα, την πολιτιστική της κληρονομιά και της αρέσει ο τρόπος ζωής των Ελλήνων, γιατί, όπως λέει η ίδια, εδώ ο κόσμος ζει πραγματικά σε αντίθεση με τους Αμερικάνους οι οποίοι πολλές φορές ξεχνούν να ζήσουν και απλώς υπάρχουν.

Η Κατερίνα υποδύεται έναν από τους ανθρώπους που κρατάει ομήρους ο Τζον Τραβόλτα μέσα στο μετρό. Πως είναι άραγε ο αειθαλής σταρ από κοντά; Η ίδια λέει ότι είναι πολύ ευγενικός, φιλικός και ζεστός. Δεν είναι από τους σταρ που κλείνονται στο καμαρίνι και απλώς εμφανίζονται για να παίξουν το ρόλο τους. Κάθε μέρα στα γυρίσματα καλημέριζε άπαντες και στα διαλείμματα περνούσε χρόνο μαζί τους διηγώντας ιστορίες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η Κατερίνα όπως και πολλά κορίτσια στην ηλικία της, αν και μεγάλωσε στην Αμερική, έχει ως σημείο αναφοράς τον ελληνικό κινηματογράφο. Μάλιστα μικρή είχε εμμονή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έως σήμερα η Κατερίνα Γκάγκας έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, σε πετυχημένες σειρές, όπως στις «Ungly Betty», «Law and Order», «Gossip Girl», ενώ εργάζεται και ως μοντέλο.