Ο Ιωσήφ Μαρινάκης μιλάει για τη νέα του ταινία «Το ξέσπασμα του φεγγαριού» και μας μεταφέρει πίσω από τις κάμερες. Αναφέρεται επίσης στις ταινίες που έχουν αποτελέσει σταθμό στην καριέρα του και αποκαλύπτει τα επαγγελματικά του σχέδια. Σχολιάζει συνάμα, την πολιτική σκηνή της χώρας, δίνει συμβουλές διατροφής, ενώ δηλώνει ερωτευμένος που φοβάται όμως το γάμο. Διαβάστε την απολαυστική συνέντευξη…

-Μιλήστε μας για το ρόλο σας στην ταινία «Το ξέσπασμα του φεγγαριού»

 «Ο Κωνσταντίνος είναι ένας δυναμικός άνθρωπος. Κρατάει τα ηνία της οικογένειάς του αλλά έχει τον συναισθηματισμό καλά κρυμμένο μέσα του και τον δείχνει μόνο στην γυναίκα του. Κι εκεί που όλα βαίνουν καλώς, ανασύρεται, μέσω της σχέσης που δημιουργεί η κόρη του με τον γιο του πρώην καλύτερού του φίλου και νυν εχθρού, ανασύρεται αυτή η έχθρα θα έλεγα. Δηλαδή, σκαλίζει αυτό το αγκάθι που υπάρχει στη σχέση τους».

Ο Κωνσταντίνος τι θέση παίρνει απέναντι στον έρωτα; Είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να χωρίσουν τα δύο παιδιά;

«Ναι. Κάποια στιγμή στη ζωή μας, κάποια πράγματα τα βλέπουμε μόνο από ένα οπτικό πρίσμα. Δεν μπορούμε να τα δούμε από άλλη γωνία. Και ο Κωνσταντίνος δεν σκέφτεται καμία άλλη εναλλακτική λύση. Παρά μόνο το “δεν το συζητώ”».

 

-Μιλήστε μου για τη συνεργασία σας με τους συμπρωταγωνιστές σας

«Το κλίμα ήταν υπέροχο. Με τους περισσότερους έχω ξανασυνεργαστεί . Οι περισσότεροι από το καστ είναι και φίλοι μου. Με την Τάνια Τρύπη γνωριζόμαστε χρόνια, από το 2000, έχουμε παίξει μαζί στην Επίδαυρο. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κρήτη, τη Μυτιλήνη, το Λονδίνο, την Αθήνα. Είχαμε και τα ταξίδια αυτά, που σε κάνουν να δένεσαι περισσότερο με τους άλλους. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω».

-Ποια ήταν η πιο χαρακτηριστική στιγμή που σας έχει μείνει από τις μέχρι τώρα δουλειές σας; Κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ…

 «Τώρα μου βάζετε δύσκολα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Κοιτάξτε, όλο αυτό που κάνουμε γιατί, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι αυτό που έχουμε επιλέξει να κάνουμε, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι όμορφο. Δουλεύεις με την ψυχή σου. Δουλεύεις με διαφορετικούς ανθρώπους κάθε μέρα. Δεν είναι ένα γραφείο με ωράριο. Οπότε κάθε μέρα βγαίνουν καινούργια πράγματα. Οι ηθοποιοί έρχονται και ανοίγουν την ψυχή τους στο γύρισμα, στις σκηνές που κάνουμε, οπότε δεν μπορείς να ξεχωρίσεις. Δηλαδή και οι κακές ακόμη, σε εισαγωγικά καταστάσεις που μπορεί να έχουμε ζήσει, γιατί έχουμε ζήσει και δύσκολα γυρίσματα με κρύο, βροχές, με δύσκολες συνθήκες. Να ξέρετε ότι όλα αυτά μένουν. Είναι στιγμές που έχω παίξει δίπλα σε ανθρώπους όπως για παράδειγμα με το Γιώργο Κωνσταντίνου, το Γιάννη Βόγλη. Δηλαδή, με ανθρώπους που θαύμαζα από παιδί, τους οποίους έβλεπα στην τηλεόραση και ξαφνικά βρέθηκα να είμαι δίπλα τους στο ίδιο σκηνικό, στο ίδιο πλατό με τον Κώστα Καζάκο, που είμαστε μαζί στο θέατρο. Όλα αυτά, νομίζω ότι είναι από τις στιγμές που μου έχουν μείνει».

-Μιλήστε μας και για τις άλλες δουλειές που έχουν αποτελέσει σταθμό στην καριέρα σας, όπως για παράδειγμα «Το Λάκη το Γλυκούλη», τη σειρά «Της αγάπης μαχαιριά» κ.ά.

«Όμορφες στιγμές. Επιτυχείς συνεργασίες από όλες τις πλευρές. Και μάλιστα, είχαν και καλό αποτέλεσμα. Οπότε, αποτελούν μόνο καλές αναμνήσεις».

-Είναι μία δύσκολη χρονιά από οικονομικής άποψης και για τους ηθοποιούς, έτσι δεν είναι; Εκτός από το «Ξέσπασμα του Φεγγαριού» θα σας δούμε κάπου αλλού;  

«Ναι. Μάλλον στη Θεσσαλονίκη για περίπου δύο με τρεις μήνες τα σαββατοκύριακα σε θέατρο».

-Έχετε κλείσει κάποια δουλειά δηλαδή;

«Δεν μπορούμε ακόμη να το ανακοινώσουμε. Το επόμενο δεκαήμερο θα βγει».

Πιστεύετε ότι οι εκλογές είναι μία μορφή θεάματος; Υποκριτικής;

«Νομίζω ότι όλη η πολιτική σκηνή της χώρας μας είναι μια μορφή θεάματος. Και οι πολιτικοί είναι από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς».

-Ψηφίσατε;

«Ναι».

-Πιστεύετε δηλαδή ότι θα αλλάξει κάτι;

 «Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει κάτι. Ελπίζω. Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι».

 -Πώς κρίνετε την σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα; Πιστεύετε ότι θα πτωχεύσουμε; Έχετε κάνει το κομπόδεμά σας σε αυτή την περίπτωση;  

«Δεν είμαι οικονομολόγος ούτε ξεχωρίζω αν θα πτωχεύσουμε ή όχι. Ξέρω όμως ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί από όλες τις πλευρές. Από την ψήφο ακόμη μέχρι την καθημερινότητα. Να σέβεται τη χώρα που ζει για να γινόμαστε όλοι λίγο καλύτεροι».

-Γυμνάζεστε; Πιστεύετε ότι η εξωτερική εικόνα παίζει ρόλο στη ζωή σας;

«Ναι. Θεωρώ ότι παίζει ρόλο στη δουλειά μας αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο μπορώ».

-Ακολουθείτε και κάποιο πρόγραμμα διατροφής; Αποφεύγετε κάποιες τροφές;

«Γενικότερα προσέχω λίγο τη διατροφή μου. Δεν τρώω τηγανιτά καθόλου. Πατάτες τηγανιτές και τέτοια φαγητά τα αποφεύγω. Και κυρίως προσέχω τις ώρες που τρώω. Καλό είναι να τρως μέχρι τις εννέα. Τώρα βέβαια, υπάρχουν και στιγμές που μπορεί να φάω και αργότερα αλλά προσέχω το ωράριο που τρώω».

-Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας; Έχετε σχέση άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

«Πολύ σημαντικό. Νομίζω, όπως και σε όλους τους ανθρώπους».

-Ο γάμος θεωρείτε ότι είναι φυσική κατάληξη μιας σχέσης ή αναγκαίο κακό;

«Νομίζω ότι είναι αναγκαίο κακό, γιατί νομίζω ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα».

-Θα παντρευτείτε συνεπώς ή όχι;

«Τι να σας πω. Δεν ξέρω. Είναι όλα πολύ σχετικά. Είναι ανάλογα και τις στιγμές. Αλλά φοβίζει αυτό το πράγμα γιατί κάποια στιγμή μπαίνεις στη ρουτίνα, την καθημερινότητα. Μπαίνεις στη διαδικασία του έχω σίγουρο τον άλλο. Είναι όλα αυτά μαζί και σε φοβίζουν. Εμένα προσωπικά με φοβίζουν».

-Η ιδέα του γονιού σας τρομάζει ή σας εκφράζει;

«Και τα δύο μαζί. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ίσως ευθύνη που μπορεί να αναλάβει κανείς όταν θέλει να είναι γονιός. Και να το κάνει σωστά».

-Πόσα παιδιά θέλετε να κάνετε;

«Ας κάνω πρώτα ένα και μετά βλέπουμε».

-Τελειώστε μου με τη φράση : «Όσα δεν πρόλαβα να ζήσω…»

«Όσα δεν πρόλαβα να ζήσω ελπίζω να με αξιώσει ο Θεός να τα ζήσω».