Είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους παπαράτσι και το πρακτορείο του (panoramapress.gr) είναι το πλέον εξειδικευμένο. Χωρίς φόβο και πάθος, ο Αποστόλης Παπανικολάου, λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι κάποιες από τις φωτογραφίες επωνύμων που βλέπουμε είναι στημένες, «όμως συνήθως σε αφορούν σε άτομα χαμηλού βεληνεκούς.

Για παράδειγμα κάτι σταρλετίτσες που τρελαίνονται να δουν τον εαυτό τους σε περιοδικό έστω και μία φορά».
Ο ΑΠ. Παπανικολάου έχει κάνει κάποια από τα σημαντικότερα αποκλειστικά θέματα στην Ελλάδα: «Στα 26 χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου, τα 22 ως παπαράτσι, έχω κάνει πάρα πολλά και σημαντικά. Να ξεχωρίζω τον μικρό Μπεν στη Κω, τον Μίκι Ρουρκ, με την Κέιτ Μος, τη Σάρον Στόουν, τις πρώτες φωτο-αποδείξεις της σχέσης των: Δήμητρας Λιάνη – Κώστα Σπυρόπουλου, Σάκη Ρουβά-Κάτιας Ζυγούλη, Ελένης Μενεγάκη – Γιάννη Λάτσιου, Δέσποινας Βανδή – Ντέμη Νικολαΐδη, Τατιάνας Στεφανίδου – Νίκου Ευαγγελάτου και πολλές άλλες».

«Από εξώδικα δόξα τω Θεώ…»

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουμε, στα 22 χρόνια καριέρας του ως παπαράτσι, ουδείς επώνυμος τον μήνυσε: «Μήνυση δεν έχω ΄΄φάει΄΄ καμία, διότι γνωρίζω τα όρια και το πού πρέπει να σταματήσω. Από εξώδικα, όμως, δόξα τω Θεώ… Να σας θυμίσω, πριν από δύο-τρεις μήνες, αυτό του Μάκη Παντζόπουλου και της Ελένης Μενεγάκη, οι οποίοι που απαγορεύουν να φωτογραφίζω στα Άχλα».

Παύλος Καραμπάτσης

Πρόκειται για μία από τις πιο διακριτικές παρουσίες στο χώρο και μπορεί άνετα να παρομοιαστεί με «αίλουρο», καθώς σχεδόν ποτέ δεν γίνεται αντιληπτός. Οι φωτογραφίες που έχουν τραβήξει ο Παύλος Καραμπάτσης και ο συνεργάτης του, Παναγιώτης Σκιαδάς, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο Π. Καραμπάτσης είναι ένας παπαράτσι διεθνούς κύρους, ο οποίος έχει απαθανατίσει τη Lady Gaga, την Κάιλι Μινόγκ, τη Ριάνα και πολλά άλλα τρανταχτά ονόματα του παγκόσμιου πενταγράμμου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Έχει τύχει να είμαι κρυμμένος μέσα σε ένα θάμνο επί 10 ώρες, περιμένοντας τη Lady Gaga να εμφανιστεί. Είχε κλείσει ένα ολόκληρο εστιατόριο για να δειπνήσει με τον αγαπημένο της, κάτω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε απέναντι από τη Σπιναλόγκα. Ήρθε στη μία το βράδυ, φορώντας ένα λευκό φόρεμα , όλη η παραλία ήταν γεμάτη μπράβους και οι συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Κρατούσα την αναπνοή μου για να μη με καταλάβουν και η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο».

«5.000 ευρώ για φωτό του Ρουβά»

Πριν από λίγα χρόνια οι περισσότεροι παπαράτσι κυνηγούσαν την Ελένη Μενεγάκη και τον Σάκη Ρουβά, καθώς οι αμοιβές για παπαρατσικές φωτογραφίες των συγκεκριμένων προσώπων ήταν πολύ ψηλές. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει:

«Στις καλές εποχές μπορεί να έπαιρνες 3.000-5.000 ευρώ για μία σειρά αποκλειστικών φωτογραφιών του Ρουβά και της οικογένειάς του. Τώρα η τιμή είναι περίπου στα 300-400 ευρώ».

Υπέκυψε στη γοητεία του επαγγέλματος νωρίς καθώς είναι ανιψιός του Απ. Παπανικολάου.«Θυμάμαι που από μικρό με είχε μαζί του σε διάφορες αποστολές, οπότε ήταν αναμενόμενο στην πορεία να ακολουθήσω κι εγώ αυτό το επάγγελμα και να με γοητεύει η συνεχής κίνηση που υπάρχει στο φωτορεπορτάζ» λέει ο Αλέξανδρος Παπανικολάου.

Έχει κυνηγήσει διεθνείς celebrities και έχει δει από κοντά μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ. «Έχω φωτογραφίσει την Πάμελα Άντερσον να ψωνίζει κουλούρια στο κέντρο της Αθήνας, την Τζένιφερ Λόπεζ στην Πλάκα, τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Τζον Τραβόλτα στη Σκιάθο».

Εκείνος όμως που τον έχει δυσκολέψει περισσότερο κατά τη διάρκεια του φωτορεπορτάζ είναι ο Ρουβάς: «Ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχω κάνει ήταν οι αποκλειστικές φωτογραφίες του Ρουβά και της Ζυγούλη όταν περίμεναν το τρίτο παιδί τους. Τους έψαχνα σε όλη τη Σκιάθο και όταν τους έβρισκα, έφευγαν με το σκάφος. Πρέπει να είχα γυρίσει όλες τις παραλίες και τους έχανα, μέχρι που την επόμενη μέρα νοίκιασα φουσκωτό και τους φωτογράφισα».