Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν πάλευε με την σκοτεινή πλευρά του εαυτού του, για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν πηγές από τον οικογενειακό του κύκλο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως δίπλα στο άψυχο σώμα του στο διαμέρισμα όπου έμενε μόνος του, εδώ και τρεις μήνες, βρέθηκαν πενήντα σακούλες με ναρκωτικά εκτός από τη σύριγγα που είχε ακόμα καρφωμένη στο χέρι του.

Ο διάσημος και τιμημένος με Όσκαρ ηθοποιός όπως αναφέρουν οι οικογενειακοί του φίλοι, το τελευταίο διάστημα είχε κυλήσει στα ναρκωτικά μετά από 23 ολόκληρα χρόνια που τα είχε σταματήσει.

«Ήταν πάντα πολύ οξύθυμος σχεδόν παρανοϊκός και φαινόταν να βασανίζεται από κάτι. Η εξάρτηση ήταν μια μάχη που έδινε σε καθημερινή βάση αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα τον έφερνε στο θάνατο» ανέφερε μια ανώνυμη πηγή στο FOX441.

Η αστυνομία από τη μεριά της συνεχίζει τις έρευνες σχετικά με το θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού και συγκεκριμένα εξετάζει το βίντεο που τον απεικονίζει να «σηκώνει» χρήματα από το ΑΤΜ που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του, ένα βράδυ πριν το θάνατό του.

Ένας άνδρας ανέφερε στην αστυνομία πως είδε τον ηθοποιό να σηκώνει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το ΑΤΜ που βρίσκεται στο West Village, περίπου στις 8 το βράδυ του Σαββάτου και μετά να δίνει τα χρήματα σε δυο αγνώστους.

Η ηρωίνη είναι από τα πιο φθηνά ναρκωτικά αλλά ο Χόφμαν ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά για να την προμηθεύεται, ακόμα και 7.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως βρισκόταν σε εξάρτηση και μάλιστα δεν έκανε τίποτε άλλο από το μεγάλο του «πάθος» όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

Ο ηθοποιός την Άνοιξη του 2013 είχε νοσηλευθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης από την ναρκωτική ουσία που τον εξόντωσε, για περίπου δέκα μέρες αλλά όπως φαίνεται δεν κατάφερε να αποβάλει το πάθος του.

Τρεις μήνες πριν τον έδιωξε από το σπίτι τους η Mimi O’ Donnel, η γυναίκα του με την οποία ήταν παντρεμένος τα τελευταία 14 χρόνια και με την οποία απέκτησε τα 3 παιδιά τους και νοίκιασε το σπίτι στο οποίο και βρέθηκε νεκρός για 10.000 ευρώ το μήνα.

Το βράδυ πριν τον θάνατό του, πήγε για δείπνο με ένα φίλο του που όπως δήλωσε τον είδε σε καλή κατάσταση, ενώ επίσης τρεις μέρες πριν βρεθεί νεκρός όπως αναφέρει η «Daily Mail» που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, δείπνησε σε εστιατόριο της Ατλάντα όπου και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θαμώνων έπινε και κάπνιζε μανιωδώς ενώ πραγματοποιούσε συχνές και ύποπτες επισκέψεις στην τουαλέτα του καταστήματος.

Λίγες ώρες αργότερα φωτογραφήθηκε από συνεπιβάτες του σε αεροπλάνο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, στην πτήση από Ατλάντα στη Νέα Υόρκη, ενώ τον περιέγραψαν ως μεθυσμένο και φανερά ατημέλητο.

Τη μέρα που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, είχε κανονίσει να πάρει τα παιδιά του από το σπίτι τους, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ…