Για τη ζωή της στο πλευρό του συζύγου της, Παναγιώτη Πιλαφά και του γιου της Μάξιμου, μίλησε η Κατερίνα Παπουτσάκη στο περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly». Η γνωστή ηθοποιός μίλησε και για την επιστροφή της στο θέατρο. «Η κρίση ασκεί εκ των πραγμάτων πίεση σε όλους μας, καθώς κανείς μας δεν μπορεί να παραβλέψει ότι υπάρχουν μεγάλες οικονομικές ανάγκες. Την εγκυμοσύνη, όμως, δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Απλά σε άλλη εποχή μπορεί να λειτουργούσα διαφορετικά ως προς τον χρόνο της επιστροφής στη δουλειά» είπε.

Φοβήθηκε τη συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη; Η ίδια τόνισε: «Καθόλου δεν φοβήθηκα! Μπορεί ο Μιχάλης να μη θεωρείται ηθοποιός, αλλά είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και μην ξεχνάμε ότι το έργο είναι μιούζικαλ. Στην Ελλάδα υπάρχει προκατάληψη και στεγανά στα διάφορα είδη της Τέχνης. Και εγώ το έχω αντιμετωπίσει. Όταν τραγουδάω, εισπράττω αρνητικά σχόλια από κάποιους, όπως “τώρα κάνει και την τραγουδίστρια” κλπ. Έχοντας βιώσει ήδη αυτή την εμπειρία, είχα ένα αίσθημα προστασίας απέναντι στον Μιχάλη, για τις αρνητικές κριτικές που ορισμένοι είχαν ετοιμάσει εκ των προτέρων… Όμως, κέρδισε το στοίχημα!».

Μάλιστα, η Κατερίνα Παπουτσάκη παραδέχτηκε πως για αρκετά χρόνια προσπαθούσε να αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις που δεχόταν από τα Μέσα: «Αναγκαζόμουν για αρκετά χρόνια να κρατάω μια πολύ αμυντική στάση απέναντι σε κάποια μέσα ενημέρωσης. Σίγουρα, όμως, δεν είμαι έτσι. Αυτό ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ο ρόλος της Αλίκης για το σίριαλ “Έχω ένα μυστικό” όπου άρχισαν οι πυροβολισμοί. Όταν με βομβάρδιζαν, λοιπόν, για τα προσωπικά μου και έκαναν τη ζωή μου κόλαση, εύλογο δεν ήταν να αμυνθώ; Αν παρατηρήσει κανείς τις συνεντεύξεις μου πριν και μετά το σίριαλ, θα το διαπιστώσει…»

Η ηθοποιός συμπλήρωσε «Κι όμως δεν είμαι τόσο μάγκας, όσο θα ήθελα. Είμαι πολύ ευαίσθητη».
Όσον αφορά τη γνωριμία με τον Παναγιώτη Πιλαφά και τον γάμο της, η ίδια δήλωσε: «Δεν είχε τη διάσταση ενός παραμυθιού. Είναι πολύ αληθινό και υπέροχο αυτό που ζω. Ενώ πάντα αναζητούσα τη μονιμότητα στις σχέσεις μου, παράλληλα είχα και ένα φόβο. Τώρα συνειδητοποιώ πως ένιωθα έτσι, γιατί κατά βάθος γνώριζα εκ των προτέρων πως δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα».

Ποια στοιχεία από τον εαυτό της εντοπίζει στον 7 μηνών γιο της; «Το βλέμμα του! Κατά τα άλλα μοιάζει περισσότερο στον μπαμπά του. Είναι πολύ γελαστό και κοινωνικό παιδί, θέλει να έχει συνέχεια κόσμο γύρω του. Δεν μπορώ να τον αποχωριστώ» εξομολογήθηκε η ίδια.