«Μαχαίρια» φαίνεται πως έχουν βγει στον κόσμο του μόντελινγκ, καθώς η Naomi Campbell αποκάλυψε πως τηλεφώνησε στη Victoria Beckham, κατηγορώντας τη για ρατσιστικές πρακτικές της φίρμα ρούχων που διευθύνει.

Όλα ξεκίνησαν από την καμπάνια της «μαύρης γαζέλας» προκειμένου να αποκαλύψει τα περιστατικά διάκρισης στη βιομηχανία της μόδας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και όπως αποκαλύφθηκε, η Naomi είχε τηλεφωνήσει η ίδια στη Victoria προκειμένου να τη ρωτήσει γιατί χρησιμοποίησε μόνο ένα μη-λευκό μοντέλο στο London Fashion Week Show.

«Τηλεφώνησα στη Victoria και μίλησα στην ίδια», δήλωσε η Naomi Campbell μιλώντας στην ιστοσελίδα mirror.co.uk. «Δεν θέλω να στοχοποιήσω κανένα. Δεν είναι ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών».

Η σύγκρουση ξεκίνησε όταν η Naomi και οι συνεργάτες της απέστειλαν ανοιχτή αποστολή στις διοικήσεις οίκων μόδας στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο.

Στην επιστολή επισημαίνονταν ότι στη New York Fashion Week μόλις το 6% των μοντέλων ήταν μαύρα, το 9% από την Ασία και πως συνολικά λιγότερα μαύρα μοντέλα χρησιμοποιούνται τώρα απ’ ό,τι τη δεκαετία του ’70.