Από τα δίχτυα της κρίσης φαίνεται πως δεν γλίτωσε ούτε η Βάνα Μπάρμπα, που αναγκάστηκε να νοικιάσει το σπίτι της, να πάρει την κόρη της από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο φοιτούσε, αλλά και να φτιάξει βαλίτσες για Αμερική.

«Η Βάνα τα φέρνει πλέον πολύ δύσκολα πέρα», λένε άνθρωποι από το περιβάλλον της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», προσθέτοντας πως οι οικονομικές δυσκολίες την ανάγκασαν να κάνει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο ζωής της.
Η πρώτη αλλαγή στη ζωή της ήταν να νοικιάσει το πολυτελές διώροφο διαμέρισμά που είχε αγοράσει πριν από χρόνια στη Γλυφάδα. Μάλιστα, απ’ ότι λέγεται, ο ενοικιαστής της έχει προπληρώσει ενοίκια δύο ετών, ενώ η ηθοποιός ζει πλέον σ’ ένα πολύ λιτό διαμέρισμα της ίδιας περιοχής.

Στη συνέχεια, έβγαλε την κόρη της από το γνωστό ιδιωτικό σχολείο όπου πήγαινε και την έγραψε στο δημόσιο της γειτονιάς. Η ίδια, πάντως, είχε δηλώσει πως το έκανε αυτό για να μεγαλώσει το παιδί της σε πραγματικές συνθήκες ζωής.

Η Βάνα Μπάρμπα αυτό τον καιρό είναι και θιασάρχης και πρωταγωνίστρια στο «50 Χρόνια Έρωτας».

Μεταξύ άλλων, η παράσταση με τους Μαρία Κορινθίου, Χριστίνα Παππά, Μαρίνο Δεσύλλα και Κώστα Σόμμερ θα κάνει τουρνέ ανά την Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική, με πρώτη στάση τη Νέα Υόρκη από τις 8 μέχρι τις 11 Μαρτίου.