Ο Δάκης εξομολογείται τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό και ειδικά αυτό που έχει να κάνει με την ακτινοβολία την οποία εκπέμπουν τα έντονα φώτα.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής (ο οποίος πλέον μένει μόνιμα στην Κύπρο και πριν από λίγο καιρό κέρδισε τη δεύτερη θέση στο κυπριακό σόου «Dancing») μιλάει στην «Espresso» για τις δραματικές στιγμές που έζησε μέχρι οι γιατροί να ανακαλύψουν τα αίτια της πάθησής του, η οποία δημιουργείται από τα φώτα τύπου λέιζερ στα οποία ήταν εκτεθειμένος τόσα χρόνια λόγω της δουλειάς του.

Αρχικά αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με τη μέση του, το οποίο τον ανάγκασε να μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι για καιρό, μέχρι που χειρουργήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας και το ξεπέρασε. Το πρόβλημα όμως που ακολούθησε ήταν για τον τραγουδιστή το χειρότερο, με την έννοια ότι πέρασε πολύ δύσκολα μέχρι να βρεθεί από τι πάσχει. «Τραγουδούσα σε ένα κέντρο στα βόρεια προάστια της Αθήνας και ξαφνικά πριν ολοκληρώσω τη φράση από το γνωστό ντουέτο μου, το “Μίλα μου”, πέφτω ξερός… στην πίστα. Μάλιστα, με την πτώση έσπασε και το κόκαλο που βρίσκεται στο μάγουλο, ακριβώς κάτω από το μάτι. Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα από ό,τι συνέβη. Όταν άνοιξα τα μάτια μου ήμουνα στο νοσοκομείο. Αν είναι να πεθαίνεις έτσι, είναι πολύ ωραία» μας λέει γελώντας.

Ο Δάκης έμεινε δεκαπέντε μέρες στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις μέχρι να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που του δημιούργησε το πρόβλημα.

«Οι γιατροί στην αρχή ψάχνανε να δουν αν αυτό που έπαθα είναι εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο και μέχρι να το ανακαλύψουν πέρασα τα πάνδεινα. Τελικά, πρόκειται για ένα κύτταρο του εγκεφάλου που είχε επηρεαστεί από τα φώτα-λέιζερ… Όπως μου είπαν οι γιατροί, αυτό το παθαίνουν συνήθως οι νέοι που συχνάζουν σε χώρους όπου υπάρχουν φώτα λέιζερ, όπως ήταν παλιά οι ντίσκο, αλλά κι εκείνοι που κάθονται πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Η πλάκα είναι ότι ο γιατρός μου συνέστησε να μην πηγαίνω σε ντίσκο και γέλασα πολύ… Του λέω: “Ποιες ντίσκο, γιατρέ;”»

Ύστερα από θεραπεία ενός χρόνου, ο τραγουδιστής βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να λέει πως «όλα πηγαίνουν καλά», αρκεί βέβαια να τηρεί τις συμβουλές που του έχει δώσει ο γιατρός του.

«Όλα τα εγκεφαλογραφήματα δείχνουν πως το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, αλλά χρειάζεται προσοχή. Κι αυτό γιατί δεν κάνει να είμαι στον ήλιο για πολλή ώρα, αλλά και σε φώτα που αναβοσβήνουν, ούτε να κοιτάζω τους προβολείς κατάματα. Επίσης, δεν κάνει να οδηγώ σε δρόμο που έχει αριστερά και δεξιά δέντρα γιατί μπαινοβγαίνει το φως σαν φωτορυθμικό. Αν τύχει κάτι τέτοιο, πρέπει οπωσδήποτε να φοράω σκούρα γυαλιά».

Συζητώντας για τα επαγγελματικά του, δήλωσε ότι «δεν κάνει ποτέ σχέδια και δεν κυνηγάει τα πράγματα». Από την άλλη όμως εξηγεί πως έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική showbiz και γι’ αυτό δεν περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνό του για δουλειές, ειδικά από ανθρώπους που κινούν σήμερα τα νήματα στο ελληνικό τραγούδι… «Είναι γνωστό πως “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στο εξωτερικό. Πριν από καιρό ο θρυλικός Τόνι Μπένετ -αν και ογδοντάχρονος- συνεργάστηκε με τη Lady Gaga, ενώ εδώ ο καλλιτέχνης άμα μεγαλώσει, είναι για… πέταμα. Θα σας πω ένα παράδειγμα που συνέβη σε μένα: όταν ο Μίμης Πλέσσας έδωσε τη μεγάλη συναυλία του στο «Παλλάς» θέλησε να εμφανιστώ κι εγώ σε αυτή, γιατί -όπως ξέρετε- έχουμε συνεργαστεί κάνοντας μεγάλες επιτυχίες.Δυστυχώς, όμως, κάποια γραμματέας από την παραγωγή τον ενημέρωσε ότι «ο Δάκης δεν είναι στη λίστα» και έτσι έμεινα εκτός. Αλλά δεν είμαι απογοητευμένος, ξέρω τα παιχνίδια που παίζονται και το βασικότερο: έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια».