«Υπανθρώπους» χαρακτήρισε ο Βρετανός τραγουδιστής Μόρισεϊ τους Κινέζους με αφορμή την κακοποίηση των ζώων, σε άλλο ένα ρατσιστικό ξέσπασμα του γνωστού καλλιτέχνη. Ο ιδιαίτερος αυτός καλλιτέχνης που έχει τόσους εχθρούς όσο και φίλους έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν από ανώτατο δικαστήριο ως αναξιόπιστος και άλλα κοσμητικά επίθετα.

Σημειώνεται ότι ο χορτοφάγος και δεινός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων τον προηγούμενο χρόνο είχε εγκαταλείψει τη σκηνή στο φεστιβάλ της Κοατσέλα στην Καλιφόρνια επειδή μύρισε ψημένο κρέας.
Σε συνέντευξή του σε περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας της Βρετανίας (Guardian) χαρακτήρισε τη μεταχείριση των ζώων στην Κίνα «απολύτως τρομακτική» και συνέχισε λέγοντας «Δεν μπορεί παρά να αισθανθείς ότι οι Κινέζοι είναι υπάνθρωποι (subspecies)».
Τη δήλωσή του υπεαμύνθηκε λέγοντας ότι στην Κίνα δεν υπάρχουν νόμοι προστασίας των ζώων πράγμα που οδηγεί σε αυτή την κατάσταση.

Για χοντροκομμένο ρατσισμό έκαναν από τη πλευρά τους λόγο αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths έχει στο παρελθόν δηλώσει ότι στην Αγγλία τείνει να χαθεί η εθνική τους ταυτότητα λόγω των πολλών μεταναστών όπως και ότι οι μαύροι και οι λευκοί δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πραγματικά φίλοι αφού δεν συμπαθιούνται…