Για τη δυσλεξία, την αγάπη του για τη μουσική και τις αρχικές του σπουδές μίλησε σε συνέντευξη του ο Δήμος Αναστασιάδης. Όπως αποκάλυψε ο τραγουδιστής στο περιοδικό Hello: «Είχα ανακοινώσει στους γονείς μου ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική αλλά ήταν δύσκολο να το αποδεχτούν. Έτσι σπούδασα Βιομηχανικό Σχέδιο στην Κοζάνη, όπου έμεινα μόνο για ένα χρόνο και μετά το εγκατέλειψα. Ήμουν κακός μαθητής. Έχω μια δυσκολία στο να αφομοιώνω πράγματα. Ίσως οφείλεται στη δυσλεξία που έχω».

Όσο για το πως καταφέρνει να θυμάται τους στίχους των τραγουδιών, ο Δήμος Αναστασιάδης δήλωσε: «Μπορώ να συντάξω και να θυμηθώ ένα τραγούδι όταν τραγουδάω. Αυτό που δε μπορώ να κάνω είναι, όταν διαβάζω ένα βιβλίο και η πρώτη σειρά έχει εννέα λέξεις, με την πρώτη ανάγνωση αφομοιώνω τις τέσσερις λέξεις και ξαναδιαβάζω μέχρι να τις αφομοιώσω όλες».

Ο Δήμος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ανακάλυψε ότι έχει δυσλεξία πριν από δύο-τρία χρόνια. «Δεν ξέρω πώς θα σας ακουστεί, αλλά δε θεωρώ πως όλοι είμαστε φτιαγμένοι για όλα. Δε μπορεί ένα δυσλεκτικό παιδί να κάνει μια δουλειά που απαιτεί πολύ διάβασμα καθημερινά, πολλά βιβλία, γραμματική και συντακτικό. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο… Πιέστηκα πολύ για να περάσω σε εκείνη τη σχολή. Και χωρίς λόγο! Με την ίδια πίεση αν έκανα κάτι που αγαπούσα, θα είχα επιτύχει τριπλάσια πράγματα. Δεν αξίζει ένα παιδί να πιεστεί για κάτι επειδή το θέλουν οι γονείς».