Το έκτο live του «Greek Idol» ήταν πραγματικά επεισοδιακό: Αν και δεν έλειψαν οι κόντρες ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής και οι ενδιαφέρουσες στιχομυθίες μεταξύ της Ρούλας Κορομηλά και των τεσσάρων κριτών, αυτό που επισκίασε όλα τα υπόλοιπα ήταν το δεύτερο τραγούδι του Χρήστου Τσακίρη (σ.σ.: κάθε διαγωνιζόμενος τραγούδησε δύο κομμάτια).

Ο Χρήστος ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το «Rock Υou Like a Hurricane» των Scorpions. Προς έκπληξη όλων, αντί για τους στίχους του τραγουδιού, ο Χρήστος έλεγε μόνο «να να να», εξοργίζοντας τελικά τον Δημήτρη Κοντόπουλο, ο οποίος διέκοψε την εμφάνιση του Χρήστου φωνάζοντας από το μικρόφωνό του: «Με ακούει κανείς; Σταματήστε!».

Η Ρούλα Κορομηλά όντως διέκοψε τη ροή και ο Δημήτρης Κοντόπουλος πήρε το λόγο: «Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο να φύγει κάποιο άλλο παιδί σήμερα εκτός από εσένα; Ήσουν απαράδεκτος. Ελπίζω ο κόσμος να ψηφίσει σήμερα τα άλλα παιδιά που πραγματικά προσπαθούν και δουλεύουν» είπε απευθυνόμενος στον Χρήστο, με την Μάρω Θεοδωράκη να προσθέτει: «Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δεν θέλω να ακούσω τον κόσμο να λέει “Κρίμα ο καημένος ο Χρήστος που δεν ξέρει αγγλικά”. Και άλλα παιδιά δεν ξέρουν, αλλά προσπαθούν. Είναι απαράδεκτο. Δεν είναι δυνατόν να τραγουδάς με “να να να”. Μας προσβάλει αυτό που έκανες».

Στη συνέχεια, η Ρούλα Κορομηλά έδωσε το λόγο στην καθηγήτρια φωνητικής του παίκτη, η οποία δήλωσε: «Σε κάθε live έχουμε ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτό που παρουσιάζουν τα παιδιά. Αυτή την εβδομάδα δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη για τον Χρήστο και αυτό γιατί δεν ήρθε στα μαθήματα. Ήρθε μόνο σε ένα και μάλιστα απροετοίμαστος. Σε αυτό το μάθημα κάναμε όλα τα λόγια από τα αγγλικά σε ελληνική γραφή. Πριν από δύο live είχε πει ότι τον έδιωξα από το μάθημα και δεν τον άφηνα να ξαναέρθει.

 Δεν έγινε αυτό. Ο Χρήστος γκρίνιαζε σε όλο το μάθημα γιατί δεν ήθελε να μάθει τα λόγια του “Πολεμάω” και μου είχε πει ότι θα τραγουδήσει τους στίχους του πρώτου κουπλέ και στο δεύτερο, γιατί δεν ήθελε να μάθει τα λόγια και από τα δύο».
Όσο για τους συμπαίκτες του, η Αντιγόνη πήρε πολύ καλές κριτικές, τραγουδώντας το «Like the way I do» της Μελίσα Έθεριτζ και το «Πριν το τέλος» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ επίσης θετικά ήταν τα σχόλια της κριτικής επιτροπής για τον Στέργιο. Η Βαλάντω ερμήνευσε το «Take a Little Piece of My Heart» της Τζάνις Τσόπλιν και το «Πούλα με» των Πυξ Λαξ, με τον Κώστα Καπετανίδη να της επισημαίνει: «H φωνή σου είναι καταπληκτική. Την κίνηση πρέπει να διορθώσουμε» και τον Δημήτρη Κοντόπουλο να προσθέτει: «Έχεις τρομακτικά μεγάλη εξέλιξη».

Μεγάλη πρόοδο» αναγνώρισαν οι τέσσερις κριτές και στη Νικόλ, ενώ ο Γιώργος Ντούρος άκουσε πολύ καλά λόγια για τη σκηνική του παρουσία, όμως του επισημάνθηκε πως δεν έχει αρκετά μεγάλη έκταση η φωνή του και θα πρέπει να δουλέψει γι’ αυτό.

Τελικά, το κοινό -με την ψήφο του- αποφάσισε να κρατήσει στο παιχνίδι τον Χρήστο Τσακίρη, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δήλωσε πως επιθυμεί να αποχωρήσει οικειοθελώς, αφού ένιωσε πως αδικούνται τα υπόλοιπα παιδιά με όσα συνέβησαν στο live. Παρ’ όλα αυτά, η αποχώρησή του δεν έγινε δεκτή από την παραγωγή του παιχνιδιού, και τελικά αποχώρησε ο Γιώργος Ντούρος, αφού είχε συγκεντρώσει τις λιγότερες θετικές ψήφους από το κοινό. «Μέσα από την καρδιά μου, σας ευχαριστώ όλους. Πέρασα υπέροχα» είπε ο Γιώργος μόλις άκουσε το αποτέλεσμα.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα είχε προβλέψει πως παρά τα όσα έγιναν ο κόσμος θα στηρίξει τον Χρήστο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με το αποτέλεσμα, λέγοντας πως τον θλίβει το γεγονός ότι οι τηλεθεατές ψήφισαν «έναν άνθρωπο που έχει γράψει τη δουλειά του στα παλιά του τα παπούτσια». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήκαν και οι δηλώσεις του Κώστα Καπετανίδη και του Δημήτρη Κοντόπουλου, ενώ η Μάρω Θεοδωράκη σχολίασε: «Απορώ πραγματικά με το αποτέλεσμα».