Τα μοντέλα αποτελούν αντικείμενου πόθους χιλιάδων αντρών από τη μια και ζήλειας χιλιάδων γυναικών. Τα μοντέλα θεωρούνται ότι ζουν μια ζωή μες τη πολυτέλεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά μέρη του κόσμου για φωτογραφήσεις και πασαρέλες.

Πολλές είναι όμως εκείνες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα φώτα της δημοσιότητας και την συνεχή παρακολούθηση τους από τους παπαράτσι και στρέφονται στα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να γίνεται εθισμός. Πολλές όμως έχουν καταφέρει να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους αυτόν και να ακολουθήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Για να δούμε λοιπόν ποια μοντέλα κατάφεραν να καταπολεμήσουν τον εθισμό τους…

Την Jodie Kidd την ανακάλυψαν στη νεαρή ηλικία των 16 και έκτοτε έχει βρεθεί στο εξώφυλλο πολλών γνωστών περιοδικών. Το 2007 όμως την «συνέλαβαν» να προσπαθεί να μεταφέρει κοκαΐνη σε ένα club του Λονδίνου. Μετά το σκάνδαλο αυτό οι δουλειές της περιορίστηκαν αισθητά και λόγω του γεγονότος ότι πήρε κάποια περιττά κιλά. Τώρα στα 33 της ενημερώνει τους νέους για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα ναρκωτικά και προσπαθεί να μείνει δυνατή.

Η Lisa D’ Amato, η οποία συμμετείχε στο «America’s Next Top Model», είχε αποκαλεστεί «party girl». Μάλιστα, είχε δημιουργηθεί σκάνδαλο λόγω του εθισμού της στα ναρκωτικά, μαριχουάνα και κοκαΐνη και είχε κατηγορήσει την εκπομπή για τον εθισμό της. Μετά το τέλος της εκπομπής η Lisa κατάφερε να καταπολεμήσει τον εθισμό της, απομακρύνοντας τον εαυτό της από το χώρο του μόντελινγκ για να αφοσιωθεί στην αγάπη της, την μουσική.

Η Naomi Campbell έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της ανεξέλικτης συμπεριφοράς της. Μάλιστα πολλές φορές έχει προσπαθήσει να θέσει τέλος στη ζωή της. Το μοντέλο ύστερα παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά της αυτή ήταν αποτέλεσμα του εθισμού της στη κοκαΐνη και ότι έχει καταπολεμήσει τον εθισμό της εδώ και 7 χρόνια.

Η Bridget Hall μέχρι τα 18 της είχε φωτογραφηθεί για τα περιοδικά Vogue, Elle και Cosmopolitan. Το μοντέλο δεν άντεξε τα φώτα της δημοσιότητας και στράφηκε στο αλκοόλ με αποτέλεσμα η καριέρα της να σημειώσει σημαντική πτώση. Έκτοτε το μοντέλο έχει καταφέρει να καταπολεμήσει τον εθισμό της και να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Carre Otis έγινε γνωστή κατά την δεκαετία του ΄80 και του ΄90 ως το πρόσωπο της Guess και του Calvin Klein, αλλά και για τα προβλήματα της με τα ναρκωτικά και την ανορεξία. Το μοντέλο έκτοτε έχει δηλώσει ότι όλοι στο κοντινό της περιβάλλον έκαναν χρήση ναρκωτικών. Το 1996 στα 31 της κατάφερε να απεξαρτηθεί και να βρεθεί στο εξώφυλλο του «Sports Illustrated».

Η Kate Moss κατά τη δεκαετία του ΄90 προωθούσε το στιλ «heroin chic» και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας. Η καριέρα της όμως σημείωσε σημαντική πτώση όταν το 2005 οι παπαράτσι την «συνέλαβαν» να κάνει χρήση κοκαΐνης. Από τότε δεν έχει αποδειχθεί ότι το μοντέλο έχει απεξαρτηθεί πλήρως, αλλά δεν υπήρξαν περαιτέρω σκάνδαλα.

Η Janice Dickinson, θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο supermodel και κατά τη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας. Δημοσίευσε ένα βιβλίο, στο οποίο μιλούσε για τον εθισμό της στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Τώρα όμως το πρώην μοντέλο έχει καταφέρει να απεξαρτηθεί και πρωταγωνιστεί σε ριάλιτι, όπου βοηθάει ανερχόμενα ταλέντα.