Έχουν περάσει περισσότερα από σαράντα χρόνια από τότε που οι θρυλικοί Beatles κυκλοφόρησαν το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Abbey Road» ωστόσο ο κόσμος εξακολουθεί να «διψάει» για τα σκαθάρια.

Ο φωτογράφος Mike Mitchell, ήταν τότε μόλις 18 ετών και είχε την τύχη να φωτογραφήσει το συγκρότημα κατά την πρώτη του εμφάνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συναυλία είχε διεξαχθεί δύο μόλις μέρες μετά την εμφάνιση τους στο σόου του Ed Sullivan το οποίο είχαν παρακολουθήσει περισσότεροι από 74 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Όσο για το πώς κατάφερε τότε να τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες, ο Mike Mitchell θυμάται…«τα πράγματα ήταν διαφορετικά τότε. Δεν ήταν έντονη η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας κι εγώ μπόρεσα να ικανοποιήσω τη φιλοδοξία μου».

Ωστόσο, κατά περίεργο τρόπο, ο Mitchell είχε φυλάξει τις φωτογραφίες σε ένα κουτί στο υπόγειο του για περισσότερο από σαράντα χρόνια, καθώς ήθελε να επικεντρωθεί σε πιο καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις. Όταν όμως η κρίση έκανε την εμφάνιση της πριν από μερικά χρόνια, ο Mitchell αποφάσισε να ψηφιοποιήσει το αρχείο του.

Ορισμένες από τις φωτογραφίες του Mitchell πουλήθηκαν στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Christie’s στην τιμή των 362.000 δολαρίων συνολικά. Χαρακτηριστικά, μια μόνο φωτογραφία του John Lennon και του Paul McCartney είχε πωληθεί για 30.000 δολάρια.