Έχει γίνει εξώφυλλο σε αμέτρητα περιοδικά ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δεκάδες πλαστικούς χειρουργούς… Ακόμα κι όταν ήταν σε παιδική ηλικία, ήταν σχεδόν απίθανο για μια κοπέλα να μην γυρίσει να τον κοιτάξει. Δεν ήταν λοιπόν τυχαίο ότι τη δεκαετία του ’90 έγινε ένα από τα πιο διάσημα άτομα στο Χόλιγουντ. Πόσα όμως είναι αυτά που δεν γνωρίζετε για τον Μπραντ Πιτ;

Γεννήθηκε στην Οκλαχόμα από τους Jane Etta Hillhouse και William Pitt, αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Springfield στο Μιζούρι. Η μητέρα του ήταν σύμβουλος σε σχολείο και ο πατέρας του εργαζόταν στη διοίκηση εταιρείας φορτηγών.

Μετά την αποφοίτηση του από το σχολείο το 1982 πήγε στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι για να σπουδάσει δημοσιογραφία, ωστόσο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του έφυγε και πήγε στην Καλιφόρνια με ένα Datsun, για να πάρει μέρος σε δεκάδες οντισιόν.

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος ήταν για την ταινία «Dark Side of the Sun», το 1988. Τα γυρίσματα έγιναν στη Γιουγκοσλαβία και ο Πιτ πληρωνόταν με 1.523 δολάρια την εβδομάδα, για επτά συνολικά εβδομάδες.

Κι ενώ το μοντάζ της ταινίας είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, ξέσπασε ο πόλεμος και μεγάλο μέρος του υλικού χάθηκε με αποτέλεσμα η ταινία να κυκλοφορήσει χρόνια αργότερα.

Έκτοτε, ο Μπραντ Πιτ συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες, κερδίζοντας την αναγνώριση παγκοσμίως. Ωστόσο, δεν είναι μόνο με το ταλέντο του που έχει απασχολήσει το διεθνή Τύπο αλλά και με την προσωπική του ζωή. Ο Μπραντ Πιτ βρέθηκε στο επίκεντρο τόσο με το γάμο του αλλά και το διαζύγιο του με την Τζένιφερ Άνιστον, όσο και για τη σχέση του με μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του Χόλυγουντ, Αντζελίνα Τζολί.

Και μπορεί στο επάγγελμα να δηλώνει ηθοποιός, το πάθος του όμως είναι η αρχιτεκτονική.. Πρόσφατα συνεργάστηκε με 14 μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία για το project «Make it Right» που προέβλεπε την ανακατασκευή 150 σπιτιών στη Νέα Ορλεάνη, μετά τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα.

Ο Brad Pitt έχει εμφανιστεί και σε αρκετές διαφημίσεις… Μια από αυτές και η διαφήμιση της Levi’s που γυρίστηκε το 1991 στην οποία υποδύεται έναν κρατούμενο που αποφυλακίζεται…

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την εξέλιξη του σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

Από τη συμμετοχή του στην ταινία τρόμου «Cutting Class» το 1989

Ο ρόλος που τον έκανε αναγνωρίσιμο ήταν αυτός στην ταινία «Θέλμα και Λουιζ» το 1991

Ο Brad Pitt ως ένας εν δυνάμει σταρ της ροκ στην ταινία «Johnny Suede»

Η Julia Ormond και ο Brad Pitt στην ταινία «Legends of the Fall» του 1994

Μαζί με τον Tom Cruise στην ταινία «Συνέντευξη με ένα βρικόλακα»

Με την Gwyneth Paltrow στην πρεμιέρα της ταινίας «Legends of the Fall» στο Λονδίνο το 1995

Από την ταινία «Fight Club» to 1999

Ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston ποζάρουν για τους φωτογράφους στο γάμο τους στο Μαλιμπου το 2000

Ένας μυώδης Brad Pitt για τις ανάγκες της ταινίας «Τροία»

O Brad Pitt και η Angelina Jolie το 2005 στην ταινία  «Mrs and Mrs Smith». Ήταν λίγο καιρό μετά που ο Brad Pitt παραδέχτηκε ότι την ερωτεύτηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Kung Fu Panda» στις Κάννες το 2008

Στην 23η απονομή των βραβείων Guild τον Ιανουάριο του 2012