Ο Eddie Murphy είναι ένας ηθοποιός ο οποίος έχει γνωρίσει και μεγάλες επιτυχίες αλλά συγχρόνως και μεγάλες αποτυχίες. Έχει αναμειχθεί με σκάνδαλα περί πατρότητας αλλά έχει δεχθεί και κατηγορίες σχετικά με πορνεία.

Επιστρέφει τώρα με την ταινία Tower Heist και έχει αναλάβει την παρουσίαση των Oscar. Κατά τη δεκαετία του 80 θεωρούνταν ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως 48 ώρες, Trading Places και Beverly Hills Cop.

Το 1988 του ζητήθηκε από τους παραγωγούς των βραβείων Oscar να παρουσιάσει το βραβείο για καλύτερη ταινία. Ο ηθοποιός άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει όμως για την στάση των ανθρώπων απέναντι στους μαύρους.

Ο υπεύθυνος των βραβείων μετά από το γεγονός αυτό ήταν εξοργισμένος με τον ηθοποιό και μάλιστα λέγεται τον εξόρισε από τα βραβεία.

Είκοσι χρόνια μετά άλλαξαν τα πράγματα καθώς οι υπεύθυνοι των βραβείων χρειάζονταν έναν κωμικό για να τα παρουσιάσει και σκέφτηκαν αμέσως τον ηθοποιό. Βοηθάει βέβαια που ο παραγωγός των βραβείων είναι και ο σκηνοθέτης της καινούριας του ταινίας Tower Heist.

Ο ηθοποιός μάλιστα δήλωσε ότι λόγω της αποτυχίας των τελευταίων ταινιών του θα απέχει για λίγο καιρό από τις οικογενειακές ταινίες