Από την εποχή του «Μπαμ και κάτω» και του «Λάμπεις, μωρό μου, λάμπεις» έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια, όμως η απήχηση του Λάμπη Λιβιεράτου και η γοητεία του απέναντι στο γυναικείο φύλο εξακολουθούν να είναι έντονες. Και σήμερα είναι το ίδιο λαμπερός εμφανισιακά αλλά περισσότερο ώριμος και συνειδητοποιημένος εσωτερικά, έχοντας κάνει την αυτοκριτική του.

Ο τραγουδιστής δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής»: «Στην Ελλάδα έχουμε βάλει στόχο τον καλλιτέχνη και υποστηρίζουμε απλώς ότι «τα κονομάει». Δεν έχουν υπολογίσει ότι γύρω από τον καλλιτέχνη στηρίζεται μια ολόκληρη οικονομία και πολύς κόσμος έχει δουλειά. Προσωπικά έχω πουλήσει και αυτοκίνητα και τα πάντα, γιατί αντιδρώ σε αυτήν την κατάσταση που θέλει να μας φορολογήσει ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουμε. Κυκλοφορώ με νοικιασμένο αυτοκίνητο, γιατί δεν θέλω – και δεν μπορώ πια να πληρώνω μεγάλους φόρους, ανεβασμένα τέλη κυκλοφορίας και να μην έχω δρόμους, η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη… Γιατί να μην το κάνω;».

Ακόμα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης σημειώνει: «Δεν θέλω να μιλάω δημόσια για τα προσωπικά μου, επειδή υπάρχουν τα παιδιά μου, τα οποία είναι αρκετά μεγάλα και καταλαβαίνουν τα πάντα πολύ καλά. Επίσης πηγαίνουν σχολείο και μπορεί εύκολα να γίνουν δέκτες σχολίων. Αυτό για μένα είναι απαγορευτικό» και συμπληρώνει: «Είναι καλά τα παιδιά μου και αυτό είναι αρκετό για να είμαι καλά και εγώ στην προσωπική μου ζωή».