Βίωσε εντελώς διαφορετικά τις γέννες των δύο παιδιών της. Η Γκουίνεθ Πάλτροου όταν το Μάιο του 2004 έφερε στη ζωή τον Άπλ αισθάνθηκε μοναδικά αλλά δε συνέβη το ίδιο, 23 μήνες μετά, με την μικρή Μόουζις.

Η 37χρονη ηθοποιός έγραψε στην προσωπική της ιστοσελίδα: «Το 2006, όταν γεννήθηκε ο Μόουζις, περίμενα πως θα διανύσω ακόμα μία περίοδο ευφορίας, περίπου όπως αισθανόμουν όταν γέννησα την κόρη μου 2 χρόνια νωρίτερα. Αντί αυτού όμως είχα να αντιμετωπίσω μία από τις πιο σκοτεινές, εξουθενωτικές και επίπονες περιόδους της ζωής μου. Για περίπου 5 μήνες είχα επιλόχειο κατάθλιψη και από τότε άρχισα να ερευνώ αυτό το θέμα. Ήθελα να μάθω από επιστημονική άποψη τι ακριβώς συμβαίνει σε τόσες γυναίκες, κυρίως όμως ήθελα να δω τι γράφανε γυναίκες που έχουν βιώσει αυτή την κατάσταση».

Βέβαια, για την Πάλτροου το συναίσθημα αυτό ήταν γνώριμο καθώς το 2003, ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο από καρδιακό επεισόδιο του πατέρα της, είχε δηλώσει πως ταλαιπωρείται από κατάθλιψη ενώ και η ερωτική απογοήτευση στη σχέση της με τον Μπραντ Πιτ της είχε κοστίσει.