Εκτός συνόρων βρίσκεται η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Όχι για shopping therapy, αλλά προκειμένου να προωθήσει την ελληνική κουζίνα.

Στις βαλίτσες της η συγγραφική της δραστηριότητα και σταθμοί της η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Η γνωστή τηλεμαγείρισσα εδώ και αρκετές ημέρες σαρώνει την Αμερική επισκεπτόμενη τους ομογενείς προκειμένου να τους μαγέψει με τις γευστικές δημιουργίες της και παράλληλα να προωθήσει το βιβλίο της «Κάθε μέρα ελληνικά», που μέσα σε μόλις οκτώ μήνες στην ελληνική αγορά έγινε best seller.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος της, η Αργυρώ πρόκειται να γυρίσει μέσα στην εβδομάδα κουβαλώντας στις βαλίτσες της αναμνήσεις και τις μοναδικές στιγμές αγάπης και εκτίμησης από τους Έλληνες της διασποράς. Πριν από το ταξίδι στις ΗΠΑ η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κινήθηκε στους ρυθμούς της Πόλης του Φωτός. Και αυτό το ταξίδι ήταν για καθαρά επαγγελματικούς λόγους, καθώς η μαγείρισσα βρέθηκε στο Παρίσι για να λάβει τιμητική διάκριση για το βιβλίο της.

Στο πλαίσιο της Paris Cookbook Fair, που γίνεται κάθε χρόνο στο Παρίσι, διοργανώνονται τα βραβεία Gourmand. Η Αργυρώ κλήθηκε στη βραδιά της απονομής για να παραλάβει το 2ο βραβείο στην κατηγορία Best Woman Chef για το βιβλίο της «Κάθε μέρα ελληνικά». Η εν λόγω διοργάνωση είναι μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις κρασιού και cookbook στον κόσμο, η οποία ξεκίνησε το 1995 από τον Εντουάρ Κουαντρό. Στόχος της είναι να απεικονίσει όλη την ποικιλία των εκδόσεων που αφορούν τη μαγειρική και το κρασί, ενώ δίνονται βραβεία σε 41 κατηγορίες για τη μαγειρική και 18 για το κρασί. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 154 χώρες με πάνω από 6.000 τίτλους βιβλίων.

πηγή: Espresso