Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, λέει ο θυμόσοφος λαός. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Αυστραλού ηθοποιού Paul Hogan, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός για το ρόλο του ως «κροκοδειλάκιας». Μετά την απόφαση της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Αυστραλίας να σταματήσει τη δίωξη εναντίον του για φοροδιαφυγή, ο «κροκοδειλάκιας» αποφάσισε να καταθέσει αγωγή εναντίον της κυβέρνησης, ζητώντας την αποζημίωσή του. Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της πενταετούς δίωξής του έχασε 75 εκατομμύρια δολάρια. Δύο συνάδελφοί του – μεγάλα ονόματα στο χώρο του θεάματος – είναι έτοιμοι να καταθέσουν ότι όντως η τσέπη του Hogan είναι κατά 75 εκατ. δολάρια «φτωχότερη».

Στην προσπάθεια του «κροκοδειλάκια» να «δαγκώσει» την αυστραλιανή κυβέρνηση αναμένεται να συνδράμει ο πολύ γνωστός δικηγόρος Στίβεν Κέιμ, γνωστός από την υπόθεση διεκδίκησης αποζημίωσης για λογαριασμό του γιατρού Μοχάμεντ Χανίφ, που κατηγορήθηκε άδικα από τις αυστραλιανές Αρχές για τρομοκρατία.

Να σημειωθεί ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ήδη ξοδέψει 300 εκατ. δολάρια για να ερευνήσει υποθέσεις φοροδιαφυγής διασήμων που «κρύβουν» τα έσοδά τους σε χώρες όπου δεν υφίστανται οποιαδήποτε φορολόγηση.
Ο Hogan, βέβαια, επέμενε ότι οι λόγοι για τους οποίους μηνύει την αυστραλιανή κυβέρνηση δεν είναι οικονομικοί. «Θέλω να ερευνήσω αυτούς που με ερευνούσαν» είπε χαρακτηριστικά ο Hogan, προσθέτοντας ότι η δίωξή του ήταν εξαρχής άδικη και ότι οδήγησε στην απώλεια πολλών συμβολαίων με διάφορες εταιρίες.

«Στον κόσμο του θεάματος δεν ήμουν σίγουρα ο περιζήτητος Μπραντ Πιτ, στον χώρο της διαφήμισης ήμουν όμως» είπε ο Hogan. «Πριν από πέντε χρόνια, οι προτάσεις για διαφημιστικά συμβόλαια έπεφταν βροχή. Από τότε όμως που ξεκίνησε το κυνηγητό μου από την αυστραλιανή κυβέρνηση, οι προσφορές εξαφανίστηκαν. Η αγωγή δεν θα είναι μόνο για να διεκδικήσω αποζημίωση, αλλά και για την απόδοση ευθυνών σε αυτούς τους γραφειοκράτες που με κυνηγούσαν πέντε χρόνια τώρα. Θέλω να δω να πέφτουν κεφάλια» κατέληξε.