Oργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για την τύχη της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, καθώς η απουσία της τόσες ημέρες από τη δημοσιότητα δίνει «τροφή» στους θαυμαστές, αλλά και στους επικριτές του στέμματος, για το τι ακριβώς συμβαίνει. Οι βασιλικοί θαυμαστές ανησυχούν γιατί η Κέιτ Μίντλετον «αγνοείται», αφού εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε στις 17 Ιανουαρίου ότι η διαδικασία -η φύση της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί- ήταν επιτυχής. Μόνο αυτό.

Ωστόσο, η μελλοντική βασίλισσα δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που εισήχθη στην κλινική του Λονδίνου στο Marylebone, προκαλώντας έντονες εικασίες στο διαδίκτυο. Ένας χρήστης του Reddit έγραψε: «Είναι σίγουρα περίεργο που δεν υπήρχαν φωτογραφίες της που να τη δείχνουν να φεύγει από το νοσοκομείο όταν πήρε εξιτήριο».

Η ανακοίνωση ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν θα παρευρεθεί στο μνημόσυνο του βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ της Ελλάδος ήρθε την Τρίτη (27 Φεβρουαρίου), ανέφερε νωρίτερα η «Daily Star» και έδωσε «τροφή» στους συνωμοσιολόγους.

Οι πιο τρελές διαδικτυακές θεωρίες

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί υπάρχει τόση μυστικότητα σχετικά με την πορεία της υγείας της… Άλλοι πάλι θεωρούν ότι η Κέιτ έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας -ίσως να έχει υποστεί νευρικό κλονισμό-, ενώ οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο στην πλατφόρμα «Reddit» ακόμα και για… διαζύγιο με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Star», επικαλούμενη σχόλια ακολούθων σε Twitter και Reddit, η φαντασία τους οργιάζει για το πού βρίσκεται η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Μία από τις εικασίες των ακολούθων στα social media αναφέρει ότι η Κέιτ είναι πολύ άρρωστη και γι’ αυτό δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα βασιλικά της καθήκοντα. Και μια από τις πιο τρελές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την Κέιτ είναι ότι υποβλήθηκε σε λίφτινγκ για την ανόρθωση γλουτών αλά Brazil και χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναρρώσει. Συγκεκριμένα, στο Twitter ένας ακόλουθος διερωτάται: «Έκανε επέμβαση ανόρθωσης γλουτών η Κέιτ Μίντλετον; Μου έλειψε».

Η εφημερίδα «Daily Star» ζήτησε και τη γνώμη της τεχνητής νοημοσύνης – του chatbot AI της Google Gemini. «Με βάση όσα συνέβησαν, η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πιθανότατα αναρρώνει στην κατοικία της, το Adelaide Cottage, στο Windsor της Αγγλίας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα πού βρίσκεται η μέλλουσα βασίλισσα αλλά –δυστυχώς για τους διαδικτυακούς ντετέκτιβ του κόσμου– είναι πιθανό λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της να χρειάζεται μακρά ανάρρωση τουλάχιστον μέχρι και το Πάσχα». Σύμφωνα με τον βασιλικό βοηθό, η πριγκίπισσα της Ουαλίας «συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά», καθώς αναρρώνει από την εγχείρησή της.